HomeSportersTopsUPport HaarlemmermeerOndernemers aan het woord

Ondernemers aan het woord

Jacqueline Weijers, makelaar en taxateur in Haarlemmermeer en Bollenstreek: “Makelen is topsport!”

Jacqueline vertelt: “Ik ben nu 5 jaar zelfstandig makelaar. Na een lange carrière in een ander werkveld kwam ik via een vriendin in aanraking met de makelaardij. Dat vond ik zo leuk dat ik in 2017 voor mezelf begonnen ben. Best spannend, want het ondernemerschap was totaal nieuw voor me. Er kwam veel op me af; van het aanvragen van een KvK-nummer tot aanwezig zijn op social media en de markt veroveren. De eerste drie jaar werkte ik vaak wel 80 uur in de week, net topsport!

Gelukkig betaalde dat harde werken zich uit en kreeg ik steeds meer woningen in de aan- en verkoop. Ook tijdens de pandemie bleef het absurd druk, heel bijzonder om mee te maken. Nu is de situatie behoorlijk gedraaid en stagneert de markt een beetje. Er is veel vraag naar betaalbare woningen, vooral voor starters, maar die zijn er helaas onvoldoende. Ik ben momenteel vooral druk met taxeren. Taxaties zijn onder andere nodig voor een verbouwing, een wijziging in de hypotheek, bij een aan- of verkoop, een erfenis of een scheiding. Dat vind ik leuk; voor mij is het bouwkundig beoordelen van woningen een interessant onderdeel van mijn werk.

De basis van mijn werk ligt in het persoonlijke contact. Alleen als ik iemand beter ken kan ik inschatten waar ze naar op zoek zijn en wat hun specifieke wensen zijn. Als ik een huis aankoop waar mensen echt op hun plek zijn, waar het goed voelt, dan ben ik tevreden. Bij de verkoop is het een uitdaging om de juiste mensen te vinden voor de woning. Karakteristieke huizen aankopen of verkopen vind ik altijd bijzonder. Niet alleen de sfeer, maar ook de verhalen over de woning spreken me erg aan.

In juli 2020 kwam ik in contact met Lisanne dankzij Rik Balder. Zij zocht met spoed een makelaar en uiteindelijk kocht ik voor haar gezin een nieuwe woning aan en verkocht hun oude woning. Na ons intensieve contact waarin ook haar baan ter sprake kwam gaf ik aan graag lid te worden van TopsUPport.”

Lisanne: “Je hebt die eerste jaren echt moeten werken zoals topsporters ook keihard moeten trainen. Heb jij de topsportmentaliteit?” Jacqueline: “Ik word blij als ik mensen kan helpen om hun droomhuis te vinden. Dat smaakt naar meer en ik zet me daar volledig voor in. Dat is ook een van de redenen dat ik lid ben van TopsUPport, Dan ondersteun ik talenten om ook hun droom waar te kunnen maken!”

Ben je op zoek naar een taxateur of makelaar? Dan ben je zeker aan het goede adres bij Jacqueline!

===============================================================================

 

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.