HomeSporters

Sporters

Eén van de kerntaken van Topsport Haarlemmermeer is het begeleiden en ondersteunen van (aankomende) topsporters in de gemeente. Alle sporters in de Haarlemmermeer met een officiële status bij het NOC*NSF zijn van harte welkom bij het topsportloket.

Dat geldt ook voor sporters die deel uit maken van de selectie van een van de groei- of kernsporten, of die een Sterstatus hebben.

Topsport en talentverenigingen

De sporten die de gemeente op dit moment heeft benoemd tot kernsport zijn turnen en ritmische gymnastiek (SV Pax), honkbal (Hoofddorp Pioniers) en synchroonzwemmen (ZPCH). De kernsportstatus die deze sporten hebben gekregen geldt voor vier jaar, vanaf goedkeuring door de gemeente. Na afloop van de vier jaar worden de kern- en groeisporten opnieuw beoordeeld. Een aanvraag tot kern- of groeisportvereniging kan op elk moment plaatsvinden. Na goedkeuring van de aanvraag, geldt deze status voor vier jaar. Deze criteria zijn te vinden onder de hoofdbutton Kern- en groeisporten.

Workshops

In het kader van topsportstimulering en talentontwikkeling worden er verscheidene workshops gehouden. Deze workshops zijn voor talenten, topsporters, trainers/coaches en bestuurders van kernsportverenigingen. Kijk bij de voorzieningen voor meer informatie of neem contact op met Topsport Haarlemmermeer.

Topsport Talentschool

In haarlemmermeer hebben we drie locaties waar een officiële Topsport Talentschool is.

Haarlemmermeer Lyceum Dalton

Haarlemmermeer Lyceum TTO

Hoofdvaart College

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.