HomeOver ons

Over ons

Topsport Haarlemmermeer

Topsport Haarlemmermeer is er voor topsport en talent in de regio. Het ‘topsportloket’ ondersteunt verenigingen, topsporters en talenten met diverse voorzieningen en faciliteiten.

De opdracht die Topsport Haarlemmermeer van de gemeente Haarlemmermeer heeft gekregen, is het versterken van het topsportklimaat. Topsporters en talenten moeten de kans krijgen hun sport optimaal te beoefenen en het sportloket kan hierin een belangrijke rol spelen.

De Haarlemmermeer behoort tot een van de grotere talentgebieden in Noord-Holland en is een kweekvijver van talent en topsport. Om topsport een sterker platform te geven, is op 18 februari 2010 Topsport Haarlemmermeer van start gegaan. In een gemeenschappelijke aftrap met wethouder Michel Bezuijen werd dit unieke samenwerkingsverband van Team Sportservice (Noord-Holland), Olympisch Netwerk Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer en Stichting Topsport Kennemerland gevierd. Topsport Haarlemmermeer houdt zich continue bezig met de verbetering van de faciliteiten en voorzieningen en zet haar website en social media in om het regionale topsportnieuws te verspreiden. Het topsportloket streeft ernaar het topsportklimaat in de Haarlemmermeer te optimaliseren.

De samenwerking tussen Topsport Haarlemmermeer, het Olympisch netwerk Noord-Holland, Team Sportservice (Noord-Holland) en de gemeente zorgt voor vele voordelen. Het is van groot belang dat breedtesport en topsport samenwerken. Topsport komt immers voort uit de breedtesport en door de binding van beide stromingen worden faciliteiten, voorzieningen, kennis en ervaringen met elkaar gedeeld. Alles uit het oogpunt de topsport binnen de gemeente Haarlemmermeer te bevorderen en de samenwerking zal dan ook gericht zijn dit doel te bereiken.

Voor wie

Topsport Haarlemmermeer is mede verantwoordelijk voor uitvoering van het topsportbeleid van de gemeente Haarlemmermeer. Een van de taken van het ’topsportloket’ is het ondersteunen van talenten, topsporters en topsportverenigingen in de regio.

Sporters met een officiële (talent)status bij het NOC*NSF die wonen in de Haarlemmermeer, kunnen terecht bij het loket als ze ook in de regio sporten en/of studeren. Heb je geen officiële status, maar ben je wel lid van de selectie van een van de groei- of kernsporten, of heb je een Sterstatus, dan kunnen we je ook helpen. Bijvoorbeeld met hele specifieke vraagstukken (over voeding, mentale training, medische zaken, materialen, sponsoring, etc.), maar ook als je nog geen concrete vraag hebt ben je van harte welkom.

We maken dan een afspraak voor een intake gesprek, waarbij vanzelf duidelijk wordt waar jouw verbeterpunten liggen. Ook kun je hierin aangeven in welke workshops je interesse hebt.

De groei- en kernsporten helpt het loket o.a. met het aanvragen van subsidies bij de gemeente, het schrijven van (topsport)beleidsplannen, opleiden en informeren van bestuur en kader en de ontwikkeling van Regionale Trainings Centra in de Haarlemmermeer.

Verenigingen die niet zijn aangewezen als groei- of kernsport, maar wel een topsportambitie hebben, kunnen bij de criteria zien of ze hiervoor in aanmerking komen. Indien de criteria mogelijkheden bieden voor het aanvragen van een status, dan kan het loket je hierin verder begeleiden.

Mocht je niet zeker weten of je nu wel of niet op onze steun kunt rekenen, of heb je een vraag, stuur dan  een mail naar lderoever@topsporthaarlemmermeer.nl

 

Gemeente Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer heeft een sporthart. Zij probeert er alles aan te doen om de Haarlemmermeer naar een ‘Olympisch niveau’ te brengen.

Gemeente Haarlemmermeer heeft een sporthart. We zetten ons in voor het actief bevorderen van het sportklimaat en de sportinfrastructuur op een wijze die kansrijke ontwikkeling van topsport in de Haarlemmermeer mogelijk maakt. Dit doen we door onze verenigingen, sporters en organisatie te versterken. En door inwoners te laten genieten van topwedstrijden en evenementen.

 Topsportloket

Om een beter (top)sportklimaat te creëren hebben we als gemeente een topsportloket in het leven geroepen. Dit topsportloket (Topsport Haarlemmermeer) heeft als taak om verenigingen met hun topsportbeleid te ondersteunen, toptalenten in de regio te begeleiden en topsport met breedtesport te verbinden. Zowel als vereniging als sporter kun je hier terecht met vragen.

Groei- en kernsporten

Haarlemmermeerse verenigingen met een kern- of groeisportstatus komen in aanmerking voor extra ondersteuning op het gebied van topsport. Lees hier meer over kern- en groeisporten.

Sportpodium

Jaarlijks feliciteren we onze Haarlemmermeerse sporters met hun behaalde (inter)nationale sportsucessen op het sportpodium. Bekijk hier wanneer de volgende editie plaatsvindt.

Ambities

Om de sport binnen de gemeente te stimuleren is in 2009 de nota ‘Sport in een bewegelijk perspectief’ opgesteld. Binnen de nota staat sportstimulering centraal. De gemeente wil deze stimulering op een aantal manieren doen en om dit te realiseren zijn er vooraf een aantal ambities opgesteld. Voor de gemeente Haarlemmermeer was het de eerste keer dat een beleid voor topsport toegevoegd werd aan een nota. De gemeente heeft de ambitie veelbelovende sporttalenten binnen (top)sportverenigingen in de gemeente volop de ruimte te geven zich optimaal te ontwikkelen. Daarnaast wil de gemeente de inwoners laten genieten van topwedstrijden en evenementen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.