HomeNieuwsWorkshop Topsporters, talenten en hun ouders

Workshop Topsporters, talenten en hun ouders

Op woensdagavond 10 april 2019 biedt Topsport Haarlemmermeer in samenwerking met NL Sportpsycholoog een workshop aan voor sporters en sportouders op het Haarlemmermeer Lyceum locatie Zuidrand. De avond start om 19.00 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Voor de sporters

Wat wil je wel en niet van jezelf delen op social media? Hoe kun je een goed beeld van jezelf neerzetten? Hoe onderhoud je je accounts? Wat vinden je volgers belangrijk? Op dit soort vragen kun je woensdagavond 10 april antwoord krijgen. Dan organiseert Richard Jansen van Talent Centraal een workshop over storytelling op social media. Over trends, goede voorbeelden en een strategie en of aanpak. En je krijgt concrete tips, dus aan het eind van de workshop weet je hoe je de dag daarna kunt starten! (Richard Jansen reed wereldbekerwedstrijden in het veldrijden en werd in 2015 Nederlands kampioen strandracen!)

Mocht je nog geen Instagram hebben, vragen we je om een Instagramkanaal aan te maken. Daar ga je mee aan de slag tijdens de workshop.

Voor de ouders

Dr. Yannick Balk van NLsportpsycholoog is uitgenodigd voor het deel voor ouders en deze workshop zal gaan over ‘mentaal herstel’. Veel jonge talentvolle sporters en hun ouders denken dat je ‘24/7′ met een sport bezig moet zijn om de top te halen. Het kind leeft in de bubbel van trainen-school-eten-trainen-slapen. Een aantal studies laat echter zien dat jonge sporters die weinig hobby’s hebben naast hun sport meer kans hebben om overtraind te raken en juist slechter presteren.

Tijdens de workshop legt NLsportpsycholoog Yannick Balk uit dat naast fysiek herstel vooral ook mentaal herstel cruciaal is. In zijn proefschrift concludeert hij dat het belang van ‘los komen’ van negatieve gedachten en emoties na wedstrijden of trainingen te weinig aandacht krijgt. Hier valt volgens Balk nog veel te winnen voor sporters, coaches én ouders. U gaat naar huis met oplaadtips voor uzelf en kind.

NLsportpsycholoog dr. Yannick Balk (1988) promoveerde in 2018 aan de TU Eindhoven. Zijn onderzoek richt zich op de rol van mentale belasting, mentale belastbaarheid en mentaal herstel, zowel bij atleten als coaches. Balk werkt als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam en is partner van NLsportpsycholoog®.

Klik hier om aan te melden: Aanmelden topsporters, talenten en hun ouders

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.