HomeNieuwsWinnaars bekend van Sportpodium 2019

Winnaars bekend van Sportpodium 2019

Maandagavond 15 juni werd door wethouder sport Mieke Booij virtueel bekend gemaakt wie de winnaars waren van het Sportpodium 2019. Helaas kon de uitreiking die in maart gepland stond niet doorgaan wegens corona. Om deze topsporters en talenten toch in het zonnetje te zetten organiseerde de gemeente in samenwerking met Topsport Haarlemmermeer een virtuele uitreiking. De genomineerden werden per categorie ingebeld via Teams.

Sporttalent

In de categorie sporttalent bleven na de publieksstemmen drie talenten over; Noortje Reijnen (synchroonzwemmen), Imani de Jong (wedstrijdzwemmen) en Cheyenne Stoffer (ritmisch gymnastiek). Na een kort filmpje over deze drie talenten waarbij men jeugdfoto’s te kreeg en recente foto’s gemaakt door sportfotograaf Renata Jansen, werd bekend dat Cheyenne Stoffer er dit jaar met de prijs vandoor ging.

Topsporter

In de categorie topsporter waren nog drie toppers over; Tallon Griekspoor (tennis), Amy Pieters (wielrennen) en Fleur Schouten (para-atletiek). Na een gesprekje met wethouder Mieke Booij waarin ins and outs werden gedeeld over trainingsuren en prestaties, werd bekend dat Amy Pieters zichzelf topsporter van 2019 van de gemeente Haarlemmermeer mag noemen.

Sportteam

In de categorie sportteam zat het kanopolo jeugdteam, het seniorenteam ZPCH en het Nationaal Duet synchroonzwemmen. Mieke Booij nam uitgebreid de tijd om ook met deze toppers te praten over hun sport, hun trainingsuren en toekomst. Noortje en Bregje de Brouwer van het Nationaal Duet gingen er voor de tweede keer op rij vandoor met deze titel.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.