HomeNieuwsWindsurftalent Matthijs van Wijngaarden

Windsurftalent Matthijs van Wijngaarden

Vandaag Matthijs van Wijngaarden, 17 jarig windsurftalent en lid van CTS GROUP Young Talents

Je mag helaas niet meer trainen, wanneer was je laatste trainingsdag?

Begin maart zijn we voor het laatst met zijn allen bij elkaar geweest in Cadiz. Daarna heb ik zelf getraind. Gelukkig mag ik nu nog wel zelf het water op, maar er worden geen trainingen gegeven aan een grotere groep.

Hoe kom je je dagen door nu de school dicht is en je niet kan trainen?

Van Kaj Munk waar ik in HAVO 4 zit, hebben we werk gekregen. PO’s en opdrachten die af moeten en waar we een cijfer voor krijgen. Ik heb nu meer tijd voor mijn vrienden en dat is wel echt een luxe. Naast school en mijn vrienden ben ik erg veel aan het sporten. We hebben een schema gekregen dat meer gespecificeerd is op sporten zonder materiaal. Buiten die krachtsessies fiets ik veel rondjes Haarlemmermeer en loop ik hard rond de Toolenburgse plas. Een aantal van mijn teamgenoten zaten vorige week nog in Mallorca en kregen daar te horen dat hun wedstrijd werd afgelast. Ze konden maar net op tijd naar Nederland terugkomen! Wanneer er groen licht komt van het Watersportverbond om weer gezamenlijk een programma te draaien dan gaan we trainen op de Westeinderplassen en in Almere.

Naast al deze bovenstaande activiteiten ben ik ook nog twee avonden per week werkzaam bij CTS GROUP.

Wat ga je missen komende drie weken?

Er stond sowieso geen trip gepland deze komende weken, het was een relatief rustige periode. Ik trainde nu voor de wedstrijd en Hyeres in Frankrijk eind april, maar deze is gecanceld. Het eerst volgende voor mij is het EK in Polen in juni. We hebben nog niet gehoord of dit doorgaat. Waarschijnlijk zijn we de komende drie maanden wel in Nederland.

De Tips van Matthijs:

Ik ben zelf ook nog een beetje zoekend in ‘wat zal ik nu weer eens gaan doen’. Ik Netflix zo nu en dan en heb de eerste paar seizoenen van de Breaking Dead gezien en die vond ik wel goed.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.