HomeNieuwsVincent Ziel en Lex Vonk TopsUPport leden, hoe gaat het men hen en hun bedrijf?

Vincent Ziel en Lex Vonk TopsUPport leden, hoe gaat het men hen en hun bedrijf?

In gesprek met Vincent Ziel van Team For Logistics en Lex Vonk van AM Match.

Vincent hoe gaat het met jou en met jullie bedrijf?
Bij Team For Logistics houden we ons voornamelijk bezig met zendingen die een hoge prioriteit hebben en we doen ook zendingen met speciale aandacht (zoals bijvoorbeeld medicijnen), of voor de kenners de TAPA TSR1 zendingen (hoogwaardige goederen). Het gaat eigenlijk heel goed, we mogen absoluut niet klagen. Op kantoor zijn we nu met maximaal 4 personen en dit kan prima binnen de maatregelen die zijn opgelegd.

Wat merken jullie van de coronacrisis
We hebben eigenlijk niet heel veel last door corona. Team For Logistics doet veel zendingen in de Healthcare industrie. Deze bestellingen zijn toegenomen en dus hebben wij op dit vlak meer zendingen te doen. Wat ons wel opvalt is een enorme daling in de verzending van fietsen, auto- fiets- en motoronderdelen en de high value producten. Winkels zijn veelal dicht, dus deze hoeven niet bevoorraad te worden. Normaal rijden onze chauffeurs door Europa, maar inmiddels hebben we half Azië erbij, met nu Azerbeidzjan en Kazachstan.

Lex Vonk “Geef nu, maar ook in de toekomst mensen met een beperking een kans op de arbeidsmarkt”.
AM Match helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. We werken nu op halve kracht. De helft van onze mensen zit thuis. Enerzijds vanwege een kwetsbare gezondheid anderzijds omdat detachering is afgelopen of doordat bedrijven geen werk meer hebben. We hebben in Amstelveen en Hoofddorp twee hallen waar verpakkingswerk gedaan wordt. Vanwege de maatregelen kunnen hier nu maar 25 werknemers aan het werk zijn. Dit is ongeveer de helft van de normale hoeveelheid werknemers. Op dit moment hoeft nog niet gerouleerd te worden, omdat de kwetsbare werknemers uit voorzorg thuis zitten.

Waar liggen je zorgen?
Onze zorgen liggen bij de tijdelijke contracten, worden deze wel verlengd in deze tijd? Ook merken we dat minder bedrijven nu minder mensen aannemen. Mijn grootste angst is de twijfel of mensen met een beperking de komende jaren genoeg kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Niemand weet hoe de arbeidsmarkt er de komende jaren uit zal zien. We communiceren nu veel met de bedrijven die werknemers van AM Match in dienst hebben. Momenteel hebben we nog ongeveer 230 man personeel in coaching en zijn we druk aan het nadenken over hoe we straks de 1,5-meter-economie op gang kunnen brengen. En welke maatregelen moeten we treffen zodat we in de beschikbare ruimtes kunnen werken.

Hoe houden jullie contact met je werknemers?
De jobcoaches staan in contact met onze werknemers. Vorige week hebben we voor Pasen een kaartje gestuurd met een link erop naar YouTube waar we een filmpje hebben gepost. Ook deelden we een link van een website waar alle do’s en don’ts op een simpele manier worden uitgelegd. Gelukkig waren we al 100% Cloud, dus die tijd hebben we niet hoeven investeren. We hoeven niet op kantoor te zitten en hebben in de hal maar twee personeelsleden die aanwezig zijn vanwege bedrijfshulpverlening.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.