HomeNieuwsUitreiking TopsUPport auto en cheques

Uitreiking TopsUPport auto en cheques

Donderdag 2 juni kwamen de ondernemers van TopsUPport, de topsporters en talenten bijeen bij Mazda dealer Hartgerink en Klomp. Tijdens deze avond reikten we vier cheques uit aan talenten.

Noortje Reijnen
De 17-jarige synchroonzwemster nam een cheque in ontvangst op weg naar een drukke zomer. Noortje traint 30 uur per week en zwemt al sinds haar zevende jaarbij ZPCH in Hoofddorp. Het afgelopen jaar is zij toegevoegd aan de Olympische selectie. In de zomer gaat Noortje zowel het Europees als Wereld jeugdkampioenschap zwemmen. Daarnaast gaat ze mee naar het EK synchroonzwemmen als reserve. Aankomende week vertrekt ze op trainingsstage naar Torremolinos. Haar ultieme droom is om ooit de Olympische Spelen te halen.
Eline van Duivenvoorden
Eline, 17 jaar, doet aan quadcross. Ze rijdt mee met de Nederlands kampioenschappen. Het afgelopen seizoen eindigde zij als beste dame en veertiende totaal (mix met heren). Eline wil graag in de top 5 van het Nederlands Kampioenschap eindigen. Nog meer buitenlandse rally’s (duurcrossen) rijden. Haar ultieme droom is later meedoen aan de DAKAR rally. Binnenkort kunt u haar bewonderen op de motorcross in Nieuw Vennep!
Noa Agterhof
Deze 17-jarige voetbalster van ADO Den Haag begon bij SV Overbos. Het afgelopen seizoen speelde ze U17 in de Hoofdklasse in een competitie met jongens. Ze wil graag de Eredivisie bereiken en in het Nederlands damesteam voetballen. Ze reist bijna elke dag op en neer naar Den Haag om te trainen en te spelen. De komende periode is het spannend of ze wordt opgenomen in de selectie voor Jong ADO Den Haag en hoort ze of ze geslaagd is voor haar HAVO examen.
Jeffrey de Kok
15-Jarige atleet van AV Haarlemmermeer. Jeffrey is groot talent, rent voornamelijk middellange afstanden. Hij vertelde dat hij op zijn negende gestart is met atletiek omdat hij de wedstrijdjes met zijn klasgenootjes altijd won. Het was duidelijk, hij moest op atletiek. Hij startte ooit op de Meerkamp, maar specialiseerde zich op de middellange afstand, de 800 meter. Hij vertelde al een aantal keer Nederlands kampioen te zijn geworden. Graag wil hij internationale wedstrijden rennen, maar daar moet hij wel 16 voor zijn. Ook wil hij deelnemen aan de Olympische Spelen en dan ook winnen!
De cheques werden uitgereikt door Wethouder sport Fouad Sidali. Helaas de laatste keer dat als wethouder, per 15 juni is Mariëtte Sedee (CDA) de nieuwe Wethouder sport. Fouad, dank namens iedereen voor jouw enthousiasme en bemoedigende woorden voor alle talenten en topsporters!
We wensen alle talenten veel succes de komende tijd!

Auto TopsUPport
Naast het uitreiken van de cheques was er ook een mooi moment voor Naomi Verkerk. De 22-jarige schaatsster uit Nieuw Vennep kreeg de auto van TopsUPport uitgereikt uit de handen van René Klomp van de Mazda dealer en Remko van der Veer van BLS, het bedrijf dat de auto voorzien heeft van alle logo’ s.
Naomi begon met schaatsen toen ze negen jaar was bij ijsclub Zwanenburg, in Haarlem. Ze heeft vorig jaar de overstap gemaakt naar de senioren en traint veel in Heerenveen. Het afgelopen jaar waren er drie momenten die belangrijk waren voor deelname; het NK afstanden (de 500 en 100 meter), het NK sprint en de World Cup kwalificatie. Op het NK sprint werd Naomi zesde in het eindklassement, met een mooie derde plek bij de laatste rit. Tussen de junioren die uitstromen en de topteams die we kennen van tv zit een gat. Het is lastig om in een keer de stap te maken, daarom schaatst Naomi nu in een subtop team. Haar ultieme droomdoel zijn de Olympische Spelen in Milaan over vier jaar. Komend jaar wil ze op een World Cup voor senioren staan. We hopen dat de auto Naomi meer rust en ruimte geeft zodat ze zich nog meer kan focussen op het schaatsen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.