HomeNieuwsTopsUPport reikt zeil uit aan 17-jarig surftalent Matthijs van Wijngaarden

TopsUPport reikt zeil uit aan 17-jarig surftalent Matthijs van Wijngaarden

Windsurftalent Matthijs van Wijngaarden uit de Haarlemmermeer zet alles op alles om zijn ultieme droom waar te maken: deelnemen aan de Olympische Spelen. Maar hoe hard hij er ook zelf voor werkt, surfen op hoog niveau is kostbaar. Daarom helpen zijn ouders hem een waar ze kunnen en ontvangt hij ondersteuning van CTS Group en TopsUPport Haarlemmermeer. Nu, door wijziging van windsurfformaat, ziet Matthijs zich genoodzaakt nieuw materiaal te moeten aanschaffen. CTS Group en TopsUPport Haarlemmermeer helpen hem graag en vergoeden voor een groot deel zijn nieuwe materiaal.

Matthijs is al van jongs af aan fanatiek windsurfer. Hij heeft sinds kort zijn NT-status behaald en traint sinds 2016 samen met vier andere jeugdige windsurfers in het Talent-Team windsurfen bij het Watersportverbond. Zijn ultieme doel is deelnemen aan de Olympische Spelen!

Lisanne de Roever van TopsUPport: “Al bij het kennismakingsgesprek met Matthijs merkte ik op dat de kosten voor het surfen op dit niveau hoog zijn. Het surfmateriaal is erg kostbaar, maar ook voor de buitenlandse stages en internationale wedstrijden is budget nodig. Ondersteuning was voor Matthijs dus best noodzakelijk. Hij werd daarom één van de acht sporters van CTS GROUP Young Talents, een talententeam die Topsport Haarlemmermeer samen met CTS GROUP heeft opgezet. Naast dit lidmaatschap wilde Matthijs ook op zoek naar werk om zelf ook te kunnen bijdragen aan zijn topsportcarrière. Hij werkt inmiddels al langere tijd bij CTS GROUP. Ook had hij onlangs nog een campagne op Talentboek, crowdfundplatform voor sporttalenten.”

Ander windsurfformaat voor de Spelen van 2024

Eind 2019 namen Matthijs en zijn ouders contact met TopsUPport op omdat dat er redelijk plotseling door het IOC was besloten dat het windsurfformaat vanaf de Olympische Spelen in 2024 zou wijzigen. Robin van Wijngaarden (vader van Matthijs): “Op de OS 2020 zou nog met het RSX formaat gevaren worden, maar daarna gaat alles over naar het wind-foil formaat. Hierbij wordt als het ware over het water gevlogen. Heel spectaculair en innovatief, maar het betekende voor ons een plotselinge investering van duizenden euro’s aan nieuw materiaal. In het verleden redden wij ons nog met goed tweedehands materiaal, maar omdat dit een nieuw ontwikkeld formaat is, is dat plotseling geen optie meer. Waar wij als ouders van een tienertalent met een modaal inkomen tot nu toe op een creatieve manier de ambities van ons kind wisten te financieren, kwamen wij dus afgelopen jaar op een punt waarbij wij eigenlijk moesten zeggen; dit gaat niet meer. Wat zou betekenen dat Matthijs zijn gedroomde topsportcarrière als windsurfer zou moeten beëindigen.

Gelukkig waren wij al een jaar eerder in contact gekomen met Lisanne de Roever van Topsport Haarlemmermeer en kwam onze zoon in aanmerking voor de toen net opgezette sponsoring vanuit het CTS GROUP Young Talent Team. Daarbij kregen wij van Lisanne ook de nodige support toen bekend werd dat al het materiaal vervangen moest worden. We konden gebruik maken van extra budget van CTS GROUP en van TopsUPport Haarlemmermeer hebben wij de aanschaf van het nieuwe zeil vergoed gekregen.”

TopsUPport Haarlemmermeer en CTS GROUP

Eind 2018 is TopsUPport Haarlemmermeer van start gegaan. Dit initiatief is onder andere opgezet voor talenten en topsporters in Haarlemmermeer die moeite hebben financieel rond te komen door de hoge kosten die ze hebben voor hun sport. Het bedrijf CTS GROUP, ook lid van TopsUPport, wilde graag meer doen voor de talenten in Haarlemmermeer. Samen met hen zette Topsport Haarlemmermeer een talententeam op met acht individuele sporters, waaronder Matthijs.

Topsport Haarlemmermeer is trots op alle bedrijven die lid zijn van TopsUPport en het bedrijf CTS GROUP die middels hun bijdrage topsport in Haarlemmermeer ondersteunen. Hierdoor kunnen we nu zorgen dat het talent van Matthijs niet verloren gaat wegens gebrek aan financiën. Wilt u Matthijs ook ondersteunen, neem dan contact op met Lderoever@topsporthaarlemmermeer.nl. We hopen Matthijs te zien op de Olympische Spelen, Parijs 2024 of in Los Angeles 2028.

Met dank aan Renata Jansen voor de foto’s!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.