HomeNieuwsTimoer Roodenburg in Zweden

Timoer Roodenburg in Zweden

Kunt u zich nog herinneren dat we Timoer een bijdrage gaven vanuit TopsUPport om zijn ijshockeydroom te verwezenlijken? Hier een update over hoe het hem nu vergaat. Erg leuk om te lezen en veel waardering voor een sporter van 15 die dit gewoon even doet in het buitenland!

Wonen en school

Timoer woont sinds augustus in Helsingborg, hier woont hij zelfstandig in een eigen gehuurde studio. Hij zit in de 4th grade van de Engelstalige International School Helsingborg, dat is in feite het 1e jaar van 3 jaar voorbereidend op wetenschappelijk onderwijs. Hij geeft aan dat het niveau erg hoog is, maar doet hard zijn best om er het beste van te maken. Tot nu toe met veel voldoendes voor de testen en proefwerken. Voor het huishouden is hij helemaal zelf verantwoordelijk. Dat is voor een tiener van 15 niet zo makkelijk: zelf koken, boodschappen doen, de studio schoonhouden, wassen draaien – alles zélf plannen en alles zélf doen vraagt heel wat energie en inspanning. En dan zijn er nog de onverwachte zaken die om een snelle actie of oplossing vragen, zoals een lekke band, een gestolen fiets, een verstopte gootsteen, of bijvoorbeeld de griep.

IJshockeyen

Timoer is naar Zweden gegaan om een betere ijshockeyer te worden, en wat dat betreft is hij heel blij dat hij die stap heeft genomen. Met zijn eigen team (U16, jeugd tot 16 jaar) traint hij 4x in de week op het ijs en wordt er 1 wedstrijd in het weekend gespeeld (bij uitzondering 2 wedstrijden). De trainingen en de wedstrijden liggen in Zweden op een hoger niveau dan hij in Nederland gewend was. Het team staat momenteel 5e in de competitie (van 12 teams), Timoer is no. 13 op de topscorerslijst met 11 goals in 17 wedstrijden waarvan 3 winning match goals (m.a.w. goals die de wedstrijd beslisten). Dat zegt verder allemaal niet zo veel want het is een teamsport maar het laat zien dat hij goed kan meekomen in de Zweedse competitie op dit niveau.

Omdat de club heel tevreden is met zijn inzet en met zijn capaciteiten, heeft het bestuur hem in december 2019, bij de voorbereiding van het seizoen 2020/2021, officieel gevraagd bij de club te blijven, wat hij heeft geaccepteerd. Volgend seizoen speelt hij 1 leeftijdsniveau hoger, bij de J18 (jeugd tot 18 jaar). Met dit team heeft de club hoge ambities, namelijk in de 1e Divisie spelen in plaats van zoals nu in de 2e Divisie. Omdat de club verwacht dat niet alle spelers dat aankunnen c.q. aan de eisen voldoen, is aan een selecte groep, waaronder Timoer, gevraagd te blijven. Geweldig natuurlijk, daar was hij heel blij mee, al betekent dit wel dat hij voorlopig nog niet aan een terugkeer naar Nederland denkt…

Sinds januari 2020 wordt hij ook gevraagd met het J18 team mee te trainen, en heeft hij inmiddels ook een paar wedstrijden met dit team mogen meespelen. Zo kan hij alvast kennismaken met en wennen aan het spelen op dit niveau. Het geeft tevens aan dat de coaches/trainers tevreden zijn en vertrouwen hebben in ‘die Nederlander’.

De toekomst

Wat Timoer betreft ligt zijn toekomst de komende jaren in Zweden. Het komende jaar ijshockeyen bij Helsingborg en Zweedse taal studeren in een taalintroductieprogramma. Na dit jaar. wellicht een andere club, een Zweedse middelbare school, we gaan het zien! Wat we zeker weten, is dat Timoer ontzettend blij en gelukkig is met deze kans om zijn ijshockeydroom te verwezenlijken.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.