HomeNieuwsSuccesvol Olympisch event TopsUPport

Succesvol Olympisch event TopsUPport

Nadat we deze zomer hebben kunnen genieten van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo, kwamen we 29 september bijeen om te luisteren naar de verhalen van de Haarlemmermeerse Olympiërs die we hebben ondersteund. In het Sportcomplex Koning Willem Alexander waren ruim dertig belangstellenden aanwezig. De eer aan Michael van Praag om deze vier Olympiërs te vragen naar hun ervaringen en toekomstplannen.

Mandy Maghoub
Mandy deelde haar verhaal al eerder tijdens de uitreiking van TopsUPport voor haar weg richting de Olympische Spelen. Zij startte als vierjarig meisje met turnen bij SV Pax. Tot haar zestiende kwam ze uit voor Nederland. Op haar zestiende koos ze toch om uit te komen voor Egypte. Mandy: “De kans op deelname aan de Olympische Spelen werd hiermee groter, er turnen gewoon minder meisjes daar. Eigenlijk zie ik de turnsters van Egypte alleen bij trainingsstages en toernooien. Ik train verder altijd bij SV Pax in Hoofddorp. Gelukkig ben ik heel goed opgevangen en was er geen haat en nijd.” Na de vraag wat haar toekomstplannen zijn vertelde Mandy dat ze net begonnen is aan een studie rechten. Ze heeft nu even rust met turnen, maar straks wil ze het turnen combineren met haar studie. Parijs 2024 lijkt haar een mooi vooruitzicht.

Fleur Schouten
Na de Olympische Spelen konden we gelukkig nog genieten van de Paralympische Spelen en de deelname van Fleur! Op het laatste stukje richting Tokyo heeft TopsUPport Fleur nog kunnen ondersteunen en haar dank was groot! Fleur: “Ik ben blij dat TopsUPport mij nog heeft ondersteund. Voor mij is een droom uitgekomen en het meedoen aan de Olympische Spelen is echt zo bijzonder. Het is eigenlijk heel moeilijk uit te leggen aan mensen die er niet geweest zijn. Je zit echt in een aparte wereld met allemaal mensen die het beste uit hun sport proberen te halen. Ik heb genoten van mijn twee wedstrijden, verspringen en de sprint. In februari ben ik nog geopereerd aan mijn enkel waar ik doorheen was gegaan. Ik ben blij dat ik op tijd fit was, dat is wel een spannende tijd geweest. In Parijs 2024 hoop ik weer van de partij te zijn en te strijden om de medailles. Olympisch goud is echt de ultieme droom!”

Noortje en Bregje de Brouwer
De afgelopen jaren hebben veel ondernemers kennis gemaakt met Noortje en Bregje en hen kunnen volgen op weg naar hun Olympische droom. Hoe mooi is het dat deze is uitgekomen en ook nog eens met zulke goede prestaties! Het doel om de finale te halen behaalden zij met redelijk gemak en een mooie negende plek was het resultaat van een jarenlang intensief traject. Vanuit TopsUPport zijn we trots dat we Noortje en Bregje konden ondersteunen middels de auto van TopsUPport. Ook hierbij nog dank aan René Klomp die dit mede mogelijk heeft gemaakt vanuit Hartgerink en Klomp en Dennis Been van BLS Sign en Print voor de bestickering! Noortje en Bregje: “We hebben genoten van de Olympische Spelen, het was echt een super bijzondere ervaring. Bij aankomst in Japan trainden we eerst in Chiba en pas een week voor de Spelen begonnen kwamen we aan in het Olympisch dorp. Gelukkig was alles daar minder streng, al werden we wel elke dag gecontroleerd. In het begin konden we alleen maar in het krachthonk trainen, pas twee dagen voor de wedstrijd mochten we trainen in het zwembad. Nadat Noortje en Bregje hun verhaal gedaan hadden, hebben we in het zwembad kunnen kijken hoe het synchroonzwemmen in zijn werk gaat. Het eerste team van ZPCH synchroonzwemmen lag in het water en liet een onderdeel zien van hun uitvoering. De ondernemers stelden leuke vragen aan Noortje en Bregje en zo kreeg men steeds meer inzicht in synchroonzwemmen en de uitdagingen die hierbij komen kijken.

Uitreiking talenten
Tijdens deze inspirerende avond reikten we aan twee talenten een cheque uit. Maxime Karman nam in augustus deel aan het EK eventing in Zweden. TopsUPport hielp haar met een bijdrage voor deelname aan dit EK. Maxime: “Eventing bestaat uit drie onderdelen; eerst de dressuurproef, daarna de cross en dan het springonderdeel. Omdat er drie verschillende onderdelen zijn, betekent dit dat je als amazone all round moet zijn, maar ook je paard moet al deze onderdelen beheersen. De reis naar het EK duurde twee dagen en na zo’n reis is het altijd spannend in welke lichamelijke conditie je paard verkeert. Voor en tijdens het toernooi worden de paarden ook meerdere keren gekeurd en soms mogen ze niet meedoen aan de wedstrijd omdat ze niet fit genoeg worden bevonden. Gelukkig was dat bij mij niet het geval en heb ik alle onderdelen kunnen rijden. Voor een eerste keer op het EK ging het hartstikke goed en ik heb ervan genoten. Ik hoop ooit op de Olympische Spelen te staan!” Maxime kreeg de cheque uitgereikt van Mandy Maghoub.

Jay Roelfsema mag in november deelnemen aan het WK trampolinespringen in Baku, Azerbeidzjan. Het is voor Jay de eerste keer dat hij deelneemt aan een WK. Jay begon ooit met turnen, maar belandde bij Omnia in Aalsmeer om verder te gaan in het trampolinespringen. Hij traint veel in Amsterdam en is dit jaar gestart met een opleiding aan het CIOS. Vanuit daar loopt hij nu stage bij SV Pax.
Jay heeft nog geen grote verwachtingen van het WK. Jay: “De concurrentie is groot en door corona is het ook lastig in te schatten waar iedereen staat. Voor trampolinespringen moet je sterk zijn in alle onderdelen van je lijf.” We wensen Jay alvast enorm veel succes op het WK!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.