HomeNieuwsSteffan van Weldam; nu alle tijd om te herstellen van mijn blessure

Steffan van Weldam; nu alle tijd om te herstellen van mijn blessure

Vandaag Steffan van Weldam, het 15-jarige tennistalent en lid van CTS GROUP Young Talents

Je mag helaas niet meer trainen, wanneer was je laatste trainingsdag?
Op 1 februari heb ik voor het laatst getennist. Want daarna moest ik stoppen vanwege een blessure. Ik had al een langere tijd last van mijn onderrug. Na een scan bleek dat er vocht zat tussen mijn onderste rugwervel. Doordat ik vooral omhoog gegroeid bent en minder opzij, werd deze plek kwetsbaar. Door vaak mijn service te trainen waarbij mijn rug in een holle stand komt, is er een trauma ontstaan en vocht in het gewricht gekomen. Het advies was om zes weken niet te tennissen en heel rustig alles op te bouwen. De eerste twee weken mocht ik niks doen, daarna mocht ik rustig mijn buik gaan trainen. Het is helaas nu nog steeds niet goed hersteld. Afgelopen week rende mijn hond weg. Ik moest erachter aan rennen, zo’n 400 meter, maar daarna had ik weer twee dagen pijn. Na overleg met de fysio mag ik nu niet door naar de volgende stap en blijf ik even hangen in mijn programma van fietsen en krachttrainen voor mijn buik.

Wat ga je missen de komende drie weken? 
De start van de competitie zou ik missen door mijn blessure. De competitie is nu wel uitgesteld naar 8 juni, maar dan ben ik waarschijnlijk nog niet wedstrijdfit. Ik heb binnen wel een aantal ITF-toernooien gemist. Ook aan de Wintercup voor jeugd (soort Daviscup voor de jeugd) kon ik helaas niet deelnemen. Voor mij is het eigenlijk ‘een geluk bij een ongeluk’ dat niemand kan tennissen, want door mijn blessure raak ik nu niet te ver achter.

Hoe kom je je dagen door nu school dicht is en je niet kan trainen?
Ik zit op het Caland Lyceum en had al heel weinig school. Ik volg online lessen en vandaar uit kan ik verder met opdrachten maken. Ik train thuis met materiaal dat aanwezig is om kracht te doen. Dit mag om de dag. Gelukkig mag ik wel fietsen. Laatst ben ik nog met mijn zus naar het Amsterdamse Bos gefietst. Rennen mag en gaat nog even niet. Op 25 maart moet ik weer naar de fysio om te kijken hoe het gaat en te behandelen rondom het trauma. Van de fysio krijg ik ook steeds de krachtprogramma’s. Ik heb nu ook veel contact met mijn vrienden. We gaan dan bijvoorbeeld kaarten. Dit en andere spelletjes doe ik ook wel met mijn familie. Met mijn tennisvrienden heb ik ook zo nu en dan contact. Verder kijk ik Netflix.

De tips van Steffan:
Op Netflix kijk ik Prison Break, deze serie is wel oud, maar ik vind hem goed. Waarschijnlijk kent iedereen hem al. Ook leuk om gezellig met je familie spelletjesavonden te hebben.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.