HomeNieuwsSquashtalent Elcke Mols blijft fit door voetbal, freerunnen, tennis en hockey

Squashtalent Elcke Mols blijft fit door voetbal, freerunnen, tennis en hockey

“Sinds half december mogen we niet meer squashen”, vertelt het elfjarig squashtalent Elcke Mols. “Met ‘Meersquash doe ik nu een keer per week aan squashfit. Dan squash ik tegen de muur en werken we aan conditie met de ladder. Ook doen we bootcamp op de parkeerplaats om sterker te worden en fit te blijven”.

Elcke houdt van squashen en deed dit voor de lockdown 6 of 7 dagen per week. Elke dag een training en in het weekend een (internationaal) toernooi of competitie. “Nu kan er niet zoveel en binnen mag ik nog niet squashen. Naast de twee activiteiten van ‘Meersquash ben ik daarom vanaf begin dit jaar andere sporten erbij gaan doen. Ik zit nu op freerunnen, voetbal, tennis en hockey. Freerunnen doe ik een keer per week in Haarlem en in de tuin heb ik een trampoline daar ga ik iedere dag trucjes op oefenen. Ik heb mezelf in de 1e lockdown allemaal trucjes aangeleerd en het is leuk dat ik nu ook training heb. Ook heb ik vanaf januari een keer per week gehockeyd en nu tennis ik een keer per week. Maar het leukste vind ik nu het voetballen”. Elcke voetbalt drie keer per week bij SV Overbos in meisjes onder 12 en speelt op zaterdag wedstrijden.

Henske Mols, de moeder van Elcke vertelt dat ze zelf op zoek is gegaan naar andere uitdagingen: “Elcke is geen kind om stil te zitten. Ze geniet nu van alle andere sporten. Vooral het voetbal vindt ze erg leuk en we zijn zo ontzettend leuk ontvangen bij SV Overbos, hartverwarmend! Maar ook de andere verenigingen waren erg soepel en wilden Elcke graag helpen om fit te blijven en eens een andere sport te laten ervaren. Ik hoop dat andere talentvolle sporters en ouders geïnspireerd raken en op zoek gaan naar deze mogelijkheden”.

Elcke zit in groep 8 van de Klimop en is in de squashwereld een groot talent. Ook in 2020 heeft ze laten zien dat er een mooie toekomst voor haar open ligt. Zo werd ze in januari op het NK onder 11 eerste en won ze zilver op het NK onder 15. Op de British Junior Open werd ze zesde. Ook won ze in februari de dames C categorie bij het NK voor volwassenen. In september werd ze 1e bij de meisjes onder de 13.

Wat Elcke het meest mist? “Ik mis vooral het spelen van toernooien en wedstrijden. Het lekker kunnen squashen”. Tegen andere talenten die moeite hebben om gemotiveerd of fit te blijven zegt Elcke: “Ga gewoon andere sporten proberen, je blijft fit, het is echt heel leuk!”.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.