HomeNieuwsSportpodium 2021

Sportpodium 2021

Sportmedailles
Maandag 7 maart vond het Sportpodium eindelijk weer plaats in De Meerse. De gemeente organiseerde samen met het topsportloket het Sportpodium. Sporters die een podiumplaats behaalden op een Nederlands, Europees of Wereldkampioenschap, de Olympische of Paralymische Spelen ontvingen de gemeentelijke sportmedaille. Dit jaar reikte Wethouder Sport Fouad Sidali 45 medailles uit. Het publiek zag onder andere sporters vanuit de squash, de atletiek en de judo de medaille in ontvangst nemen. De honkbal was goed vertegenwoordigd met twee teams die beiden eerste werden op het Nederlands kampioenschap.
Dansschool Marcella van Altena vermaakte het publiek met twee spectaculaire shows. Binnenkort kunnen ook deze dansers weer strijden om de medailles!

Sporttoppers
Naast de medailles werden ook geselecteerde talenten, topsporters en teams geëerd. Doordat er minder toernooien waren én het lastig blijft prestaties te vergelijken kregen alle sporters een beeldje uit handen van de Wethouder. De mooie prestaties van deze sporttoppers werden aan de hand van een filmpje aan het publiek getoond. Bij de talenten ontvingen Maïra Medema (judo), Sebastiaan van Teeffelen (karate), Noortje Reijnen (synchroonzwemmen), Elcke Mols (Squash), Lorenzo Willem (honkbal) en Renske Huntelaar (squash) dit beeldje. Bij de teams kreeg het Nationaal duet synchroonzwemmen bestaande uit Noortje en Bregje de Brouwer deze blijk van waardering. Ook de aanwezige topsporters Mandy Maghoub (turnen), Fleur Schouten (Atletiek) en Lars Huijer (honkbal) ontvingen uit handen van de Wethouder het beeldje. Jordy Vonk (windsurfen), Jesper de Jong (tennis) en Tallon Griekspoor (tennis) konden vanwege sportieve verplichtingen niet aanwezig zijn. Er werd kort stil gestaan bij het ongeluk van Amy Pieters (wielrennen) en haar situatie nu.
Na afloop van deze succesvolle avond was er gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

Op naar volgend jaar, waarbij de Wethouder hoopte dat hij volgend jaar de normale hoeveelheid van 400 medailles mag uitreiken. Laten we daar voor gaan, iedereen weer veel succes dit jaar, vergeet niet te genieten!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.