HomeNieuwsSportief talent gezocht; nieuwe wervingsronde CTS GROUP Young Talents!

Sportief talent gezocht; nieuwe wervingsronde CTS GROUP Young Talents!

Al een aantal jaar streeft CTS GROUP ernaar om veelbelovende jonge sporters te ondersteunen op hun weg naar de top. Jaarlijks wordt het team CTS GROUP Young Talents opnieuw samengesteld, en dit jaar is geen uitzondering! De inschrijving voor het nieuwe team is nu geopend en sluit op zondag 14 april 2024.

Haarlemmermeer bruist van sportief talent. Toch bereiken veel sporters niet de top, omdat zij gehinderd worden door financiële of maatschappelijke obstakels. Om een aantal van deze obstakels weg te nemen bestaat sinds 2019 het lokale talententeam CTS GROUP Young Talents. Het team staat onder begeleiding van Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen en topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer.

Steun op meerdere fronten
Als lid van het team krijgen jonge veelbelovende sporters uit de Haarlemmeer beschikking over een persoonlijk budget dat ingezet kan worden ten behoeve van hun ontwikkeling als topsporter. Daarnaast biedt het team aanvullende ondersteuning die de atleet kan helpen de top te bereiken. Zo komen de Young Talents een aantal keer per jaar bij elkaar om nuttige ervaringen uit te wisselen en voor diverse waardevolle workshops. Denk aan een workshop ‘de kracht van slaap en herstel’, de inzet van prestatiepsychologen over het onderwerp ‘plezier in de sport’ of een kennissessie over hoe je als sporter jezelf slimmer commercieel positioneert. Ook werd het team uitgenodigd door AZ voor een bezoek aan een thuiswedstrijd in het AFAS Stadion.
Kortom, een belangrijke investering dat er mede voor zorgt dat zij hun doel kunnen nastreven; namelijk topsport uitoefenen!

Verschillende takken van sport
Om onderdeel van CTS GROUP Young Talents te worden dienen de sporters aan bepaalde criteria te voldoen. Zo is het belangrijk dat zij een individuele, Olympische sport beoefenen, in de Haarlemmermeer wonen of sporten en qua leeftijd deel kunnen nemen aan een internationaal junioren kampioenschap. De maximale termijn om deel uit te maken van het team is drie jaar.

Huidige team
CTS GROUP Young Talents wordt gevormd door atleten die de potentie en drive hebben om het internationale topsportniveau te bereiken. Het huidige team 2023-2024 bestaat uit de acht atleten: Chantal Ummels (synchroonzwemmen), Marit Stam (ritmische gymnastiek), Maxime Karman (eventing), Steijn Laschewski (turnen), Mike de Rooij (judo), Valeria Baars (ritmische gymastiek), Esmee Boers (dressuur) en Réduan Bottse (turnen).

Aanmelden
Ben jij een ambitieuze jonge topsporter uit Haarlemmermeer met een goede drive om het internationale topsportpodium te veroveren? Bekijk dan op dan eerst goed de criteria en check of jij in aanmerking komt! Voldoe je aan alle criteria? Vul het motivatieformulier in voor zondag 14 april 2024 met al jouw gegevens en motivatie. Wie weet ben jij binnenkort CTS GROUP Young Talent!

Contact
Neem voor meer informatie over CTS GROUP Young Talents contact op met de teammanager; Lisanne de Roever via lderoever@topsporthaarlemmermeer.nl.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.