HomeNieuwsNoortje en Bregje de Brouwer op weg naar hun kwalificatie

Noortje en Bregje de Brouwer op weg naar hun kwalificatie

Gefeliciteerd Noortje en Bregje, jullie zijn net terug van een geweldig EK in Budapest. Noortje: “Nou het was best spannend vooraf, want de eerste wedstrijd op het EK was de eerste sinds 14 maanden.”
Hoe was het om met alle maatregelen een toernooi te zwemmen en te reizen? Bregje: “Voordat we gingen vliegen moesten we een negatieve PCR test overhandigen. Toen we daar ’s avonds aankwamen kregen we eerst een sneltest zodat we onze hotelkamer in mochten. Tegelijkertijd nog een PCR test, zodat we de volgende ochtend onze hotelkamer ook weer uit mochten. Gedurende moesten we testen blijven doen.

Begon het EK direct of was er eerst nog mogelijkheid om te trainen en aan het bad te wennen? Noortje: “De eerste twee dagen bestonden nog uit trainingen. Op maandag zouden we onze eerste wedstrijd zwemmen, maar na twaalf duetten werd de wedstrijd gestaakt i.v.m. kapotte onderwater speaker. We stonden al helemaal klaar in de ‘lastcall room’. Na enige tijd besloten ze deze te verzetten naar de donderdag.
Op dinsdagochtend stond de voorrond van de vrije uitvoering op het programma. We startten als eerste. Bij de eerste uitvoering wordt door de jury een soort gemiddelde neergezet. Het kan een nadeel zijn als de jury er na een tijdje achter komt dat het eerste duet te laag is ingezet. Ook qua tijdspad heeft het niet onze voorkeur. Bij deze voorronde verbeterden we ons PR met 0,4. ”

Donderdag tijdens de herkansing van de technische uitvoering, zwommen Noortje en Bregje een geweldige score en haalden bij de ranking Spanje in. Bregje: “Vrijdag hadden we de finale van de vrije uitvoering en we merkten wel dat de vermoeidheid toe had geslagen. Desondanks zwommen we wederom een PR. Na de wedstrijd moesten we uitzwemmen, lunchen, onze spullen pakken en het vliegtuig weer in.

Momenteel zitten jullie in een bubbel, want maandag staat het vertrek naar Barcelona gepland, daar zullen jullie op 12 en 13 juni het Olympisch kwalificatie toernooi (OKT) gaan zwemmen. Noortje: “Ja klopt, we mogen alleen trainen en andere noodzakelijke activiteiten doen voor onze voorbereiding. Bijvoorbeeld onze boodschappen proberen we zoveel mogelijk te laten bezorgen.”

Hoe lang hebben jullie moeten wachten op het OKT? Bregje: “Dit OKT is drie keer uitgesteld. Eerst vorig jaar en nu dit jaar al twee keer. We zijn blij dat het nu bijna zo ver is.” Zijn jullie er ook klaar voor? Noortje: “Ja we hebben er enorm veel zin in en kijken er naar uit. We trainen hier nog drie dagen.”

Hoe schatten jullie je kansen in? Wat moet je behalen om te kwalificeren? Bregje: “Omdat we op EK zijn geweest weten we hoe we ervoor staan in Europa. De meeste concurrentie voor ons komt uit Europa, dus we zijn blij dat we iedereen gezien hebben tijdens het EK. Hierdoor kijken we nu met veel vertrouwen naar het OKT.
Bij het OKT zijn eerst de wedstrijden voor teams, daarvan moeten nog drie landen zich kwalificeren. Aan de hand van die uitslagen weten we welke duetten op zaterdag en zondag gaan zwemmen. Bij deze wedstrijden moeten we na alle scores bij elkaar bij de eerste 8 eindigen.”

Kunnen we jullie straks volgen? Bregje: “Op 12 en 13 juni hebben we onze wedstrijden. Via onze social media kanalen posten we de live stream, dus iedereen kan ons volgen.”

Foto: Orangpictures.nl

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.