HomeNieuwsNieuwe wervingsronde CTS GROUP Young Talents

Nieuwe wervingsronde CTS GROUP Young Talents

Veelbelovende jonge sporters ondersteunen in hun weg naar de top, dat is al een aantal jaar het doel van CTS GROUP Young Talents. De samenstelling van het topsport talententeam wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Goed nieuws; de nieuwe wervingsronde van het team start op vrijdag 17 maart 2023. 

Haarlemmermeer is een kweekvijver van sporttalent. Toch bereiken veel sporters niet de top, omdat zij gehinderd worden door financiële of maatschappelijke obstakels. Om een aantal van deze obstakels weg te nemen hebben CTS GROUP en Topsport Haarlemmermeer in 2019 het lokale talententeam CTS GROUP Young Talents opgericht.

 Steun op meerdere fronten
Als lid van het team krijgen jonge veelbelovende sporters uit de Haarlemmeer beschikking over een persoonlijk budget dat ingezet kan worden ten behoeve van hun ontwikkeling als topsporter. Daarnaast biedt het team aanvullende ondersteuning die de atleet kan helpen de top te bereiken. Zo komen de Young Talents een aantal keer per jaar bij elkaar om nuttige ervaringen uit te wisselen en voor diverse waardevolle workshops. Denk aan het belang van voeding, de inzet van prestatiepsychologen of hoe als sporter jezelf slimmer commercieel positioneert op sociale media. Onlangs hebben de sporters een interessante sessie van de Nederlandse atlete Anouk Vetter bijgewoond en gaan de sporters eind mei langs het jeugdcomplex van AZ, waarbij ze een inkijkje krijgen in de succesvolle talentontwikkeling van de Alkmaarders. Kortom, een belangrijke investering dat er mede voor zorgt dat zij hun doel kunnen nastreven; namelijk topsport uitoefenen! Het team staat onder begeleiding van Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen en topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer.

Verschillende takken van sport
CTS GROUP Young Talents wordt gevormd door atleten die de potentie en drive hebben om het internationale topsportniveau te bereiken. Om onderdeel van Young Talents te worden dienen de sporters aan bepaalde criteria te voldoen. Zo is het belangrijk dat zij een individuele, Olympische sport beoefenen, in de Haarlemmermeer wonen of sporten en qua leeftijd deel kunnen nemen aan een internationaal junioren kampioenschap. De maximale termijn om deel uit te maken van het team is drie jaar.

Het huidige team wordt gevormd door acht atleten: Chantal Ummels (synchroonzwemmen), Marit Stam (ritmische gymnastiek), Maxime Karman (eventing), Steijn Laschewski (turnen), Mike de Rooij (judo), Valeria Baars (ritmische gymnastiek), Esmee Boers (dressuur) en Elijah Faverus (turnen).

Aanmelden
Ben jij een veelbelovende, jonge topsporter uit Haarlemmermeer en wil je alles op alles zetten om het internationale topsportpodium te bereiken? Klik dan hier.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.