HomeNieuwsMandy Mahoub op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo

Mandy Mahoub op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo

Op haar vierde startte de 21-jarige Mandy Mahoub haar turncarrière bij SV Pax, bij juffrouw Joke Somers die hier nog steeds actief is. Inmiddels is Mandy uitgegroeid tot een van de topturnsters van de vereniging en heeft ze zich in oktober 2020 geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Mandy is opgegroeid in Nieuw Vennep samen met haar twee broertjes en ouders die ongeveer dertig jaar geleden van Egypte naar Nederland verhuisden. Toen ze twaalf was kwam ze in de turnselectie bij haar huidige trainers Patrick Kiens en Damon Montaigne Jones.
Vanwege haar dubbele nationaliteit had Mandy tijdens haar vakanties naar Egypte nauw contact met de Egyptische bond. In de zomers kon ze in Egypte doortrainen en op haar 16e, vlak voor de Olympische Spelen in Rio 2016, besloot ze om uit te komen voor Egypte om zo in Tokyo 2020 te kunnen schitteren.
In 2016 deed Mandy mee aan de Afrikaanse kampioenschappen en hier werd ze op haar 16e Afrikaans kampioen op de vloer! Tijdens het WK in Qatar in 2018 deed Egypte mee aan de landenwedstrijd en eindigden hier bij de top 24 en plaatsten zich daardoor voor het Wereld Kampioenschap in Stuttgart 2020. Dit was een belangrijke mijlpaal, want in Stuttgart kon plaatsing afgedwongen worden voor de Olympische Spelen in Tokyo. Mandy werd tijdens deze wedstrijd 17e en plaatste zich hiermee individueel voor de Spelen voor Egypte.

Op dit moment is Mandy druk aan het trainen richting de Olympische Spelen: “Ik ben blij en voel me bevoorrecht dat ik nog kan trainen en me kan voorbereiden op de Olympische Spelen. Ik train momenteel zes dagen per week ongeveer dertig uur per week. Dit bestaat uit een deel krachttrainen, maar het grootste deel is turn specifieke training. Na de Olympische Spelen wil ik graag rechten studeren, of criminologie. Ik heb mijn HAVO diploma gehaald en een aantal VWO certificaten. Door Covid-19 is alles heel onzeker, maar ik wil nog graag door met turnen na Tokyo.”

Onlangs kreeg Mandy een bijdrage vanuit TopsUPport de businessclub van Topsport Haarlemmermeer. Vanwege het feit dat Mandy voor Egypte uitkomt krijgt zij geen financiële ondersteuning vanuit het NOC*NSF. Haarlemmermeer kan trots zijn op een Haarlemmermeerse sporter die straks zal schitteren in Tokyo en TopsUPport biedt deze topsporter graag een steuntje in de rug .
Mandy: “Ik ben TopsUPport enorm dankbaar voor hun bijdrage aan mijn proces richting de Olympische Spelen.”

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.