HomeNieuwsLeden TopsUPport ontvangen clinic van karatetalent Sebastiaan van Teeffelen

Leden TopsUPport ontvangen clinic van karatetalent Sebastiaan van Teeffelen

Eén van Haarlemmermeerse talenten die ondersteuning krijgt van TopsUPport is 15-jarig karatetalent Sebastiaan van Teeffelen. Als dank voor deze ondersteuning en om de leden kennis te laten maken met zijn sport gaf het karatetalent samen met zijn coach René Oerlemans op 30 juni jl. een clinic. 

De clinic van Sebastiaan en zijn coach bestond uit verschillende onderdelen. Onder het genot van een glaasje sake werden de ondernemers eerst meegenomen in de historie van het karate in Nederland en ze hoorden het verhaal van Sebastiaan over zijn WK in Chili afgelopen oktober. Om hieraan deel te kunnen nemen ontving hij vorig jaar in augustus ondersteuning vanuit TopsUPport.

WK Chili
Het WK in Chili werd voor het talent een hele bijzondere ervaring met uiteindelijk een hele knappe prestatie. Bijzonder omdat er vlak voor het WK een opstand in Chili uitbrak, terwijl de Nederlandse ploeg al onderweg was. Aangezien ze er al bijna waren besloten ze daarom om toch deel te nemen. De toestand in Chili heeft toen veel indruk op Sebastiaan gemaakt. Het hotel waar de ploeg verbleef stond namelijk midden in de wijk waar de meeste rellen waren. Zo zag Sebastiaan vanuit zijn hotelkamer dat auto’s in brand werden gestoken. Om bij de wedstrijdlocatie te komen, moest de ploeg met de bus waarbij ze werden begeleid door gewapende soldaten om hun veiligheid te garanderen en tijdens de wedstrijden mocht er geen publiek aanwezig zijn.

Des te knapper is dan de prestatie van Sebastian: hij werd in Chili uiteindelijk zevende van de wereld. Om onder deze omstandigheden te moeten presteren vergt moed en een grote mentale weerbaarheid. Sebastiaan: “Ik ben van mezelf gelukkig heel rustig, maar het was wel echt bizar wat ik allemaal heb zien gebeuren”. Zijn coach René Oerlemans is ervan overtuigd dat Sebastiaan mede daardoor heeft laten zien dat hij een groot talent is en ver kan komen in zijn sport.

Ondernemers in actie
Een clinic kan natuurlijk niet zonder ook in actie te komen. Deel twee van de clinic bestond dan ook uit een training op het veld. Na een pittige warming-up, leerde Sebastiaan de aanwezigen allerlei aanvals-, trap- en stoottechnieken. En tegelijkertijd vertelde hij over het belang van de warming-up, hoe de puntentelling werkt en het verloop van wedstrijden. Helaas konden de geoefende technieken nog niet in de praktijk gebracht worden vanwege de 1,5 meter afstandsregel. Wie weet kunnen we nog een keer in de herkansing!

Lex Vonk ambassadeur van TopsUPport over de clinic: “Ik heb genoten van een actieve buitenactiviteit. En geleerd dat je een verbluffende snelheid en reactievermogen nodig hebt om een topkarateka te zijn”.

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.