HomeNieuwsLars Griekspoor; harder aan het werk dan ooit

Lars Griekspoor; harder aan het werk dan ooit

Vandaag in gesprek met Lars Griekspoor motorcrosser van Team Griekspoor

Wanneer heb je voor het laatst getraind?
Afgelopen maandag heb ik nog gecrost, niet echt een training, want ik had een fotoshoot (zie foto). Alle circuits die goed zijn om te trainen zijn nu dicht en dus heb ik meer tijd voor bijvoorbeeld zo’n fotoshoot. Nu er geen wedstrijden voorlopig zijn is de noodzaak om te trainen ook minder.

Wat mis je de komende tijd?
Deze tijd is de periode dat ik enorm veel wedstrijden heb; Pinksteren en Pasen zijn weekenden waar ik onder andere zou rijden. Tot 1 juni zijn alle wedstrijden afgelast, dus ook het NK. Dit zou van maart tot eind juni duren. Mochten we begin juni weer kunnen rijden, dan weten we nog niet hoe dit eruit komt te zien. Het is een open NK en er komen vaak veel buitenlanders, de vraag is of dit alweer mag tegen die tijd. Buiten deze wedstrijden om mis ik mijn motorcrosstrainingen. Sinds 1 januari heb ik een nieuwe monteur, een Belgische man. Gelukkig heeft hij op tijd alle spullen hierheen gebracht zodat ik zelf het een en ander kan doen indien nodig. Vorig jaar heb ik Enduro gereden en dan moet je alles zelf regelen, dus gelukkig kan ik al aardig sleutelen. Het wordt gewoon even afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt en welke beslissingen genomen gaan worden. De MXGP wedstrijden zijn ook uitgesteld.

Wat doe je nu zoal?
Ik blijf wel in training, doe vooral kracht- en duurtrainingen. Ik ben blij dat het zulk lekker weer is. Ons bedrijf is nog open dus ik kan mijn vader nu veel helpen. Eigenlijk ben ik harder aan het werk dan ooit en verveel me dus geen moment!

Tips:
Probeer zoveel mogelijk te doen met de middelen die je hebt op sportgebied. Ga lekker hardlopen of fietsen zo lang het verantwoord is. Verder ben ik eigenlijk alleen maar aan het werk en heb ik weinig tijd voor andere dingen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.