HomeNieuwsLars Griekspoor; “De Coronaperiode heeft mij toch wat moois gebracht!”

Lars Griekspoor; “De Coronaperiode heeft mij toch wat moois gebracht!”

Hoe gaat het nu met je?
Goed! Het seizoen is net afgelopen en ik zit nu midden in mijn winterstop. Het motorcross seizoen duurt normaal gesproken altijd van maart tot en met september, maar door de omstandigheden het afgelopen jaar begon mijn seizoen pas in september. Ondanks dat het seizoen veel later is begonnen heb ik nog wel zes wedstrijden kunnen rijden, waaronder het Nederlands Kampioenschap waar ik tweede ben geworden. Ik moet nu wel zorgen dat ik mij goed ga voorbereiden op het nieuwe seizoen en dat ik ook daadwerkelijk een winterstop neem. Rust ik nu niet genoeg uit dan kan het zomaar zo zijn dat ik aan het begin van volgend seizoen al snel geblesseerd raak of niet goed uitgerust ben om het hele seizoen optimaal te kunnen presteren.

Je hebt nu winterstop vertel je, betekent dat dat je nu ook even helemaal niet meer traint?
Nee, dat zeker niet! Ik ben nog voor mijzelf bezig. Dit is wel minder dan dat ik normaal gesproken gedurende een seizoen train, maar stil zitten doe ik zeker niet! Vanaf december ga ik weer bezig met trainen voor mijzelf. Deze trainingen staan dan voornamelijk in het teken hardlopen, fietsen en fitness/krachttraining.
Gelukkig is er in het trainen voor mij ook niet heel veel veranderd. Ik trainde altijd al in mijn eentje, dus de maatregelen belemmeren mij hier niet in gelukkig! Daarnaast is het hardlopen en fietsen gewoon in de buitenlucht, dus daarin word ik ook niet tegengehouden door de gestelde maatregelen van de overheid.

Waar train je op dit moment voor? Is dat voor de eerstvolgende wedstrijd na de winterstop?
Ja, op dit moment train ik voor de eerstvolgende wedstrijd na de winterstop. De winterstop duurt tot eind december en daarna ga ik mij optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. Wat nog leuk is om te vertellen is dat de Corona-situatie ook wel iets moois voor mij heeft gebracht. Ik heb afgelopen seizoen al de overstap kunnen maken naar een nieuwe motorklasse, de 500cc. De eerstvolgende wedstrijd die ik zal gaan rijden, zoals het er nu uitziet, is weer het Nederlands Kampioenschap. Waar ik afgelopen seizoen ook al op het podium heb mogen staan, hoop ik komend seizoen eerste te worden!

Lukt het jou nog elke keer nog wel om je te motiveren om te trainen?
Ja zeker! Ik ben heel blij dat ik überhaupt nog heb kunnen sporten afgelopen seizoen en voor komend seizoen ziet het er ook allemaal redelijk positief en hoopvol uit! De bond had het afgelopen seizoen erg goed voor elkaar en ik heb het volste vertrouwen erin dat het voor komend seizoen ook goed zal komen, dit motiveert mij erg! Wat dat betreft beoefen ik een goede sport voor deze tijd. Je komt tijdens de wedstrijden en trainingen niet dichterbij elkaar in de buurt dan drie meter, dus de anderhalve meterregel is makkelijk te handhaven tijdens de wedstrijden en trainingen. Ook is het zo dat alle wedstrijden en trainingen in de buitenlucht worden gereden, dus dat is allemaal geen probleem.
Maar als ik dan hoor dat mijn neef, Tallon Griekspoor (tennisser), afgelopen seizoen maar twee toernooien heeft kunnen spelen, ben ik erg blij dat ik nog zoveel heb kunnen rijden. Dit heeft mij ook wel een beetje doen realiseren dat ik niet mag klagen over het aantal wedstrijden wat ik heb mogen rijden.

Tot slot Lars, waar kijk je op dit moment het meest naar uit om weer te kunnen doen zodra de situatie rondom Corona weer zo goed als normaal is?
Dan hoop ik echt dat ik weer voor veel publiek mag rijden! Helemaal tijdens het Wereldkampioenschap lijkt mij dat zo ongelofelijk gaaf! Dan staan er gewoon rijen dik aan mensen langs het hele parcours!

Hidde de Jong, november 2020

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.