HomeNieuwsKanosprinttalent Yuri Aarnoudse

Kanosprinttalent Yuri Aarnoudse

Vandaag belde Topsport Haarlemmermeer met Yuri Aarnoudse, achttienjarig kanosprinttalent en tevens lid van CTS GROUP Young Talents

Je mag helaas niet meer trainen, wanneer was je laatste trainingsdag?

Ik heb zondag voor het laatst getraind in Kampen op de mountainbike. Hier hoorden we dat we niet meer naar school mochten en ook dat we niet meer mochten trainen op ons complex. Afgelopen zaterdag waren we voor het laatst op de Bosbaan. De Bosbaan is dicht dus ik heb maandag nog even snel mijn kano gehaald. Achter bij mijn huis kan ik het water in en vandaag heb ik al een lekker rondje kunnen kanoën!

Wat ga je missen de komende drie weken?

De komende drie weken stonden alleen maar trainingen gepland. Ik ben in voorbereiding op het WK junioren dat eind juli in Brandenburg Duitsland gehouden wordt. De kwalificatie die eind april zou zijn is afgelast en we denken dat de kans groot is dat het WK ook niet doorgaat. Maar dat is nog even afwachten.

Hoe kom je je dagen door nu school dicht is en je niet kan trainen?

Ik ben nu veel samen met mijn vriendin, we kijken veel films. Om zoveel mogelijk in shape te blijven heb ik een schema gekregen dat ik thuis kan uitvoeren. Op school zijn ze nu in een crisisberaad voor de examenjaren. Deze twee schooljaren doe ik gespreid examen. Dit jaar heb ik geen leerexamens. Doordat ik doorgaans veel sport en daarvoor op LOOT zit, doe ik al veel online en ben ik heel zelfstandig. Ik kan eigenlijk wel zelfstandig door.

De tips van Yuri:

Op Netflix heb ik de film ‘Michiel de Ruyter’ gekeken. De serie ‘The Walking Dead’ is ook een aanrader. Tegen de tijd dat je alle seizoenen hebt gezien is het coronavirus hopelijk wel weg.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.