HomeNieuwsImani de Jong, 17-jarig zwemtalent

Imani de Jong, 17-jarig zwemtalent

Vandaag Imani de Jong, 17-jarig zwemtalent van Team 24 en lid van CTS GROUP Young Talents

Je mag helaas niet meer trainen, wanneer was je laatste trainingsdag?

Vorige week vrijdag trainde ik in het Sloterparkbad in Amsterdam. We waren krachttraining aan het doen en toen vertelde onze trainer dat we niet meer mochten trainen. Ik zou eigenlijk na de training naar school gaan, maar kon het niet bevatten en ben verdrietig naar huis gegaan.

Hoe kom je je dagen door nu de school dicht is en je niet kan trainen?

Zondagavond hoorde ik dat school ook dicht zou gaan. Ik zit nu in mijn eerste jaar op het Johan Cruijff College. Gelukkig bieden ze elke dag een les online aan en kan ik dus wel verder met school. Ik kijk ook veel TikTok en maak zelf ook filmpjes. We hebben van de bond een programma voor land- en krachttraining gekregen. De landtrainingen doe ik dagelijks en het krachtprogramma drie keer per week. Verder fiets ik om de dag een stuk naar de Ringvaart en weer terug. Hardlopen doe ik bijna elke dag, vaak samen met mijn vader. De ene keer richting Nieuw Vennep, de andere keer op een hoog tempo een rondje om de Toolenburgse Plas.

Wat ga je missen komende drie weken?

Wij waren volle bak in training en net terug van drie weken Turkije. Ik was echt fit en in topvorm! Ik was in training voor de Swim Cups in Den Haag en Eindhoven begin april, maar deze zijn gecanceld. Dit waren kwalificatiemomenten voor het EK dat eind mei wordt gehouden in Budapest. Over dit toernooi is nog geen beslissing genomen, maar ik vrees dat het niet doorgaat. Verderop komen eventueel de Olympische Spelen, maar die komen toch te vroeg voor mij.

De Tips van Imani:

Ga lekker sporten buiten zo lang het nog kan. En wees creatief in je hoofd nu je alle tijd hebt!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.