HomeNieuwsHaarlemmermeerse talenten op stoom na coronastop

Haarlemmermeerse talenten op stoom na coronastop

Het afgelopen weekend was weer erg succesvol voor onze talenten! Een greep uit de mooie prestaties;

Esmee Boers
Esmee Boers, 14-jarig dressuurtalent, ontving afgelopen vrijdag een bijdrage vanuit TopsUPport. De dag erna mocht ze in actie komen tijdens de regiokampioenschappen van Noord Holland. Een plek op het NK viel er te verdienen. Met zowel haar pony Beauty in het Z1 en met pony Prins in het Z2 werd ze regiokampioen, op naar het NK!
Sebastiaan van Teeffelen

Karateka Sebastiaan van Teeffelen (16) pakt op zijn eerste toernooi meteen een podiumplek! In Kroatië kwam Sebastiaan uit in de categorie Junior -76 kg. Met maar liefst 72 karateka’s werd gestreden om het goud. Na drie gewonnen wedstrijden belandde hij in de groepsfinale. Sebastiaan verliest deze partij van Oekraïne, maar doordat Oekranië de finale haalt, krijgt hij een tweede kans. Hier wint Sebastiaan vervolgens van Macedonië met wel 8-0 en voor de bronzen plak met 6-0 van Letland, een geweldige prestatie!

Maxime Karman
Maxime Karman (16) sinds donderdag aanwezig in Maarsbergen bij een internationale wedstrijden eventing. Voor Maxime en FuniStrona hun 3e internationale wedstrijd in de CCI2 (concours combine Internationaal 2e klasse) en voor de 3e keer op rij een foutloze cross. Donderdag begonnen met de dressuurproef die werd beloond met 66,5% en zondag werd het weekend afgesloten met een foutloos springparcours. Uiteindelijk in een rubriek met 96 starts uit binnen- en buitenland eindigt Maxime op een 14e plek, een plek om trots op te zijn!

Imani de Jong
Wedstrijdzwemster Imani de Jong zwom het afgelopen weekend twee limieten voor het EK/ WK op de 800 meter vrij (korte baan). In juni was ze ook al succesvol in Hengelo. Ze zwom daar een persoonlijk record (pr) op de 100 meter vrije slag én een pr op de 800 meter vrije slag. In mei zwom Imani op het EK senioren, ze werd hier 12e en 16e, erg knap!