HomeNieuwsHaarlemmermeerse sporters geëerd tijdens Sportpodium

Haarlemmermeerse sporters geëerd tijdens Sportpodium

De gemeente reikt jaarlijks sportmedailles uit aan sporters die een 1e, 2e of 3e plaats hebben behaald op een Nederlands kampioenschap, Europees kampioenschap, Wereldkampioenschap, Olympische Spelen of Paralympische Spelen. Ook dit jaar vond het Sportpodium weer plaats in het C. Tijdens het Sportpodium werden ook een aantal topsporters in het zonnetje gezet.

Vorig jaar werden nog 40 sportmedailles uitgereikt omdat in het jaar ervoor wegens Corona minder kampioenschappen werden gehouden.  Gelukkig was in 2022 weer veel mogelijk waardoor nu totaal 230 sportmedailles uitgereikt konden worden aan individuele sporters en sportteams. De meeste medailles gingen naar prestaties op het Nederlands kampioenschap, maar ook de prestaties op EK’s en WK’s werden beloond.  Daarnaast meldden zich ook een olympische en paralympische sporter voor een sportmedaille.

Door het groot aantal sporters was het Sportpodium verdeeld in een middag- en avondprogramma. Naast de uitreiking van de sportmedailles werden ’s avonds ook een aantal succesvolle topsporters en sportteams in het zonnetje gezet voor hun bijzondere prestaties in 2022.

Terugblik op topprestaties

Binnen de categorieën Sporttalent, Sportteam en Topsporter zijn verschillende sporters geselecteerd. Hierbij is gekeken naar de prestaties in 2022. En dat waren er nogal wat.

Sporttalenten

 • Een 2e plek op het EK honkbal met het Nederlands Team voor Miquel Willem, waar hij ook tot beste slagman werd uitgeroepen. Miquel is een van de grootste talenten in Nederland van zijn leeftijd.
 • Naast een 1e plek op het NK turnen nam Elijah Faverus ook deel aan de Jeugd Olympische Spelen in Slowakije.
 • Elcke Mols behaalde in 2022 een 1e plek op de Europese ranking meisjes onder de 13. Ze werd ook geselecteerd voor het Nederlands team voor het EK onder de 15. En Elcke won een 1e plek op het NK Squash junioren onder de 15.
 • Maira Medema werd vorig jaar 1e op het NK Judo. Daarnaast deed ze mee aan de Europese-en wereldkampioenschappen.
 • Renske Huntelaar werd vorig jaar jaar 1e op het NK dames squash onder de 17, daarnaast heeft ze deelgenomen aan de Europese en wereldkampioenschappen onder 19.

Sportteam

 • Een 1e plek op het NK Synchroonzwemmen door ZPCH junioren/senioren. Vanuit dit team won het duet Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek een 6e plek op het WK.
 • Een 1e plek op het WK Hip-Hop groep junioren voor Ru Kiddin. En het duo Dean Bakker en Jordan van der Roest werden 1e op dit WK met Duo Kids.


Topsporters

 • Sebastiaan van Teeffelen werd dit jaar 3e op het WK karate onder de 21 jaar en won het NK bij de senioren.
 • Windsurfer Jordy Vonk is afgelopen jaar voor het eerst Wereldkampioen geworden. Daarnaast is al hij al elf keer Nederlands kampioen slalom.
 • Tallon Griekspoor is fulltime tennisser en heeft afgelopen jaar zijn hoogste ranking ooit behaald op de ATP Wereld ranking, namelijk de 44e
 • Imani de Jong werd afgelopen jaar 1e op het EK lange baan 200m estafette en kwalificeerde zich voor het WK lange baan.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.