HomeNieuwsFleur Schouten: ”Ik kijk er echt weer naar uit om iemand een knuffel te geven!”

Fleur Schouten: ”Ik kijk er echt weer naar uit om iemand een knuffel te geven!”

Afgelopen woensdag belde ik Fleur op. Terwijl in Nederland de zon scheen, zat Fleur op het nog zonnigere en warmere Tenerife. Op trainingsstage voor de Paralympische Spelen in Tokio 2021.

Hoe is het op Tenerife?
Het gaat heel goed hier en het is lekker weer! Ik ben op trainingsstage hier en ben net klaar met lunchen. Vanmiddag moet ik namelijk nog weer trainen!
Tenerife is een geel gebied, dus het valt nog enigszins mee. Op sportgebied zijn ze hier gelukkig minder strikt met de regels. We mogen met maximaal 150 atleten op de atletiekbaan, dit gebeurt niet, maar in Nederland is een groep van zoveel mensen niet voor te stellen. Op de atletiekbaan of in het krachthonk houden wij nog wel anderhalve meter afstand totaal elkaar, voor ieders veiligheid. Tijdens het lopen van en naar de atletiekbaan of het krachthonk moet je wel een mondkapje op, maar zodra je een van beide oploopt of binnenloopt maar het mondkapje gelukkig af! Dit is dan ook wel het grote verschil met Nederland.

Kan je op Tenerife je gewilde trainingsuren maken?
Ja, zeker! Je hebt tijdsloten voor wanneer je gebruik mag maken van de atletiekbaan of het krachthonk, hiervoor moet je dan ook reserveren. Desondanks is dat niet een groot probleem en kan ik mij gewenste trainingsuren gelukkig wel maken. Zo’n tijdslot duurt twee uur en daarna wordt de hele baan binnen een halfuur schoongemaakt.
Soms is twee uur nog wel wat kort. Dat komt doordat wij als para-atleten ons wat langer moeten voorbereiden op een training. We moeten zorgen dat onze blades goed aanzitten en door de warmere temperaturen is dat hier soms nog lastig.

Trainen jullie met een speciale reden op Tenerife?
Allereerst is de temperatuur hier natuurlijk anders dan dat dat in Nederland is. Het is hier 23 graden! Dit heeft wel een groot voordeel tijdens het trainen. Door de hoge temperatuur houden de spier zichzelf namelijk warm. Daarnaast trainen we hier met alleen maar profs, dus de sfeer is hier ook veel professioneler en serieuzer dan in Nederland. Het is ook zo dat wij in Nederland een locatie toegewezen locatie hebben gekregen. Dit was in Amsterdam en door het toenemend aantal besmettingen werd het trainen daar ook steeds lastiger. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om met het geld wat wij nog over hadden van sponsoren en andere geldschieters op trainingsstage te gaan naar Tenerife.

Waar train je op dit moment voor?
Dat zijn de Paralympische Spelen van komende zomer!

Is er dan niet al eerder een wedstrijd waar je voor traint?
Jawel, maar het is nog niet bekend welke wedstrijd dat zal zijn. Wat ik wel weet is dat de eerste wedstrijd begin mei zal zijn, maar ik heb nog geen idee welke wedstrijd dit zal zijn.

Vind je het dan niet heel lastig om gemotiveerd te blijven voor de trainingen?
Nee, dat zeker niet! Ik heb dat eigenlijk geen enkel moment gehad in de Coronatijd dat ik het lastig vond om mijzelf te motiveren voor trainingen. Het trainen zelf vind ik namelijk ook hartstikke leuk! Als atleten onder elkaar weten wij elkaar ook goed te motiveren en ik en andere atleten hebben gelukkig ook niet veel hinder ondervonden van de situatie waarin we momenteel leven. We hebben veel buiten kunnen trainen en zoals ik al eerder zei vind ik trainen ook al heel leuk!

Is er dan niet iets wat je mist voor de situatie rondom Corona?
Nou… dat vind ik een lastige vraag…! Ondanks dat atletiek een individuele sport mis ik de interactie met mijn team, mijn mede-atleten. Op momenten dat iemand het even lastig heeft zou ik diegene het liefst wel een knuffel willen geven of hem of haar trosten. Op de anderhalve meter is dat toch allemaal wat lastiger, hahaha. Dat is wel echt iets waar ik naar uitkijk! Om gewoon weer lekker iemand een knuffel te kunnen geven als hij of zij dat even nodig heeft!

Hidde de Jong november 2012

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.