HomeNieuwsEzra Verboom, voor mij een voordeel dat alles nu stilligt!

Ezra Verboom, voor mij een voordeel dat alles nu stilligt!

Vandaag in gesprek met Ezra Verboom, atleet van AV Haarlemmermeer en lid van CTS GROUP Young Talents.

Wat ben je op dit moment aan het doen?
Ik was op Netflix naar Community aan het kijken, best wel grappig. Het gaat goed, maar het is wel een beetje saai.

Waarom is het voor jou een voordeel dat alles stilligt?
Op 9 december 2018 deed ik mee aan een wedstrijd polsstok hoogspringen. Ik moest die dag lang wachten dus besloot om ook horden te lopen. De derde horde raakte ik en hierdoor kwam ik verkeerd neer. Ik had veel pijn en pas na een half jaar ging ik weer meer trainen en deed ik mee aan een wedstrijd. Na deze wedstrijd kon ik weer niet lopen van de pijn. Nu, na acht doktoren, fysio’s en twee MRI’s verder, weet ik dat mijn enkelbot gekneusd was. Ik ben doorverwezen naar België. Daar hebben ze bepaalde zooltjes aangemeten, zodat ik weer kon trainen. De eerste tijd werd de pijn weer erger toen ben ik een maand helemaal gestopt met trainen. Nu ben ik al een tijdje aan het opbouwen en door de zooltjes ben ik nu pijnvrij. Ik kan bijna weer voluit trainen. Door de corona trainen mijn concurrenten ook aangepast en mis ik niet nog meer wedstrijden. Dus vandaar dat deze periode voor mij wel “goed uitkomt”.

Hoe vaak train je nu in de week en wat doe je dan?
Ik train nu nog steeds zes keer per week. Ik wissel een aantal programma’s af. De ene dag doe ik kracht en conditie, de andere dag heb ik een loopprogramma. Dit is vooral gericht op de korte sprintjes. Buiten conditie moet ik ook weer snelheid gaan opbouwen. De kracht doe ik vaak samen thuis met mijn broer. We hebben thuis gelukkig voldoende materiaal om goed te kunnen trainen. De programma’s krijg ik wekelijks van mijn trainer-coach Oscar Soethout.

Wat doe je naast je trainingen?
Op dit moment ben ik bijna klaar met mijn toetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuurkunde. Als ik deze behaald heb dan wil ik volgend jaar starten met industrieel product ontwerpen in Den Haag. Verder kijk ik series op Netflix en speel ik veel piano.

Wat zijn de wedstrijden waar jij nu naartoe kan trainen?
Mijn doel is nu vooral om fitter en sterker te worden dan ik ooit was. Lijkt me gaaf als we straks weer kunnen trainen dat iedereen denkt wow die is fit en snel! Het afgelopen half jaar heb ik niet deelgenomen aan wedstrijden dus ik hoop straks een mooie verrassing te zijn. Het NK outdoor is afgelast. Het NK indoor is pas in februari 2021 en outdoor juli 2021. Het WK onder 20 is verschoven naar 2021. Het is dus allemaal nog ver weg en genoeg tijd om me goed voor te kunnen bereiden.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.