HomeNieuwsEerste Haarlemmermeerse jeu de boules toernooi voor ondernemers bij De Wijnzaak

Eerste Haarlemmermeerse jeu de boules toernooi voor ondernemers bij De Wijnzaak

Woensdag 16 september vond het eerste jeu de boules toernooi plaats voor Haarlemmermeerse ondernemers van TopsUPport.
Buiten bij de prachtige locatie van De Wijnzaak in Hoofddorp, lid van TopsUPport, lagen twee kunstgrasbanen gesponsord door Balkenende (kunstgrasgigant). Onder het genot van een heerlijk wijntje en smaakvolle hapjes streden elf teams voor de eerste titel! Ondernemen is topsport wordt vaak gezegd, de aanwezige ondernemers waren in ieder geval net zo fanatiek als onze talenten en topsporters. Onder het toeziend oog van scheidsrechter Rik Balder kwam men na vele potjes aan bij de halve finales. Deze werden gespeeld door het team van Jan Sleijfer en Gerco Tolsma tegen Dennis Warmerdam en Wouter Kramps. De andere partij werd gespeeld tussen Bartho Verharen en Arjan Balkende tegen Lex Vonk en Adelbert de Vreese. Na deze twee mooie potjes maakte men zich op voor de finale. Deze zeer spannende laatste partij tussen Dennis en Wouter tegen Lex en Adelbert werd met maar één punt verschil en wat scheidsrechterlijke dwalingen gewonnen door Dennis en Wouter. Een mooie start van een wat ons betreft jaarlijks terugkomend evenement!

Uitreiking TopsUPport

Vanuit TopsUPport waren we blij weer een sporter te kunnen ondersteunen op weg naar de top. Tussen de jeu de boules wedstrijden door kreeg Para-badmintontalent Sophie van den Broek uit Spaarndam uit handen van wethouder sport Mieke Booij een cheque van TopsUPport uitgereikt voor 20 privétrainingen. Sophie is geboren met Spina bifida (open rug). Dit is een aangeboren afwijking die het gevolg is van een ontwikkelingsstoornis van het ruggenmerg en de wervelkolom. Zij startte in 2016 met para-badminton. Haar eerste toernooien aangepast badminton speelde ze al in 2017. In 2018 werd ze verkozen tot para-badmintontalent van het jaar! Én in 2019 werd ze al tweede op het Nederlands kampioenschap onderdeel mix. Inmiddels is ze geselecteerd om vanaf januari het olympische traject te gaan volgen op Papendal voor deelname aan de Paralympische Spelen in Parijs 2024! Naast haar sport zit Sophie in haar examenjaar van de studie MBO Marketing (Engelstalig). We wensen Sophie veel succes toe in haar badmintoncarrière. Op naar Parijs!

 

 

 

 

 

 

Het verhaal van Dennis Warmerdam

Ademloos luisterden de ondernemers naar het verhaal van tophockeyer Dennis Warmerdam. Dennis begon zijn hockeycarrière op M.H.C. de Reigers in Hoofddorp. Hij vertelde over zijn aanvoerderschap in Jong Oranje, waar een uitnodiging voor het Nederlands team uitbleef. Hij besloot zich te richten op zijn eigen proces, topfit worden! Na een jaar resulteerde dit in een uitnodiging voor het grote Oranje. Echter door pijn in zijn onderarm waar hij al een tijd last van had, werd besloten om eerst weer pijnvrij te kunnen hockeyen. Er was eerder middels een operatie littekenweefsel weggehaald. Een tijdje niet hockeyen werd aangeraden. Dennis besloot naar Australië te gaan met zijn vriendin. Hier werd de pijn niet minder, maar juist erger. En zo erg dat hij amper nog beweging had in zijn pols. Terug in Nederland onderging hij een tweede operatie. Het weefsel dat weggehaald werd, bleek na onderzoek aan Harvard in Amerika kwaadaardig te zijn. Een keiharde conclusie volgde; van topsporter naar kankerpatiënt. Er werd gesproken over het amputeren van zijn onderarm. Dennis zette alles op alles om te zoeken naar andere mogelijkheden. Hij kreeg zelfs een apart soort chemo die alleen door zijn onderarm stroomde. Helaas bleek dat dit een tegengesteld effect gaf, de pijn werd erger. Dennis besloot de allerlaatste wedstrijd van het seizoen mee te doen bij zijn Hoofdklasse club Pinoké. Een zeer emotionele wedstrijd waarvan velen de beelden hebben gezien op de televisie.
Dennis had inmiddels een plastisch chirurg gevonden die zijn verhaal gehoord had en de wil om ooit weer op niveau te kunnen hockeyen. Tijdens een tien uur durende operatie werd een reconstructie in zijn onderarm uitgevoerd, er werden delen vanuit zijn been hiervoor gebruikt. Na de operatie bleek Dennis zijn vingers te kunnen bewegen. Hij dacht meteen aan meer. Van eerst een wedstrijdje bij de Reigers met oud gedienden tegen Reigers heren 1 naar uiteindelijk nu twee en een half jaar later weer in de basis bij zijn club Pinoké, op naar een gooi om de landstitel!
Een ongelooflijk indrukwekkend verhaal dat aangeeft waar doorzettingsvermogen je kan brengen! We wensen Dennis een mooie toekomst met wellicht toch nog ooit het spelen in Oranje!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.