HomeNieuwsCheyenne Stoffer traint nu via Zoom

Cheyenne Stoffer traint nu via Zoom

In gesprek met Cheyenne, 16-jarige ritmisch gymnaste van GTV de Badhoeve en lid van CTS GROUP Young Talents

Hoe gaat het met trainen?
Eigenlijk gaat het best goed. Ik train nog alle dagen die ik normaal ook trainde, alleen soms ietsje minder uren. We trainen met onze eigen trainster en hetzelfde groepje via Zoom. We focussen nu op kracht, lenigheid en elementen (dit zijn onder andere pioret, balans, sprong). Ook trainen we ad’s dat zijn trucjes met materiaal. Bijvoorbeeld een gooi vangen zonder handen en buiten je gezichtsveld. De ad’s zijn verplicht in je oefening en je kunt hier punten mee verdienen.
Het trainen met materiaal is nu het beste te doen met de bal en knots. De meeste oefeningen kan ik in de huiskamer doen. Als we groter willen trainen dan moet het wel buiten in de tuin. Tijdens de training zegt onze trainster Sanne wat we moeten doen en ze kan ons volgen en aanwijzingen en tips geven. Toch vind ik het ook lastig en was het wennen. Normaal doen we een inleiding met warming up en kracht en nu doen we dit veel uitgebreider en is er minder tijd voor andere dingen omdat dit lastiger trainen is. Alle grote ad’s kunnen we bijvoorbeeld niet doen, alleen de oefeningen die in en om het huis kunnen.

Heb je al zicht op eventuele wedstrijden?
In de zomer zouden we of een week naar Spanje gaan of weer naar Bulgarije waar we eerder ook trainde met een Russische trainster. Dit is nu allemaal nog onzeker. Wedstrijden zijn voorlopig allemaal afgelast. We wachten dus nog even rustig af wat er komen gaat en wat wanneer weer mag.

Wat doe je naast het sporten nu?
Ik doe dit jaar eindexamen. Op dit moment sta ik op slagen. Ik heb aankomende week nog twee toetsen. Als die goed gaan dan slaag ik. Anders heb ik nog een mogelijkheid om een aantal vakken te herkansen. Ik heb geen lessen door de toetsweek maar er zijn wel online vragenuren. Als ik slaag wil ik volgend jaar een tussenjaar nemen zodat ik meer kan trainen en meer kan werken. Ik werk nu twee keer per week bij Albert Heijn. Verder kijk ik nu veel Netflix, ik ben bijna klaar met Breaking Bad. Soms ga ik een rondje hardlopen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.