HomeNieuwsCasimir Schmidt; kokkerellen met Casi en Belle

Casimir Schmidt; kokkerellen met Casi en Belle

Vandaag in gesprek met Casimir Schmidt, turntopper van SV Pax en Team NL

Je mag helaas niet meer in de hal trainen, wanneer was je laatste trainingsdag?
Ik ben 13 maart teruggekomen uit Baku daar waren we met het Nederlands team. Dus de 12e stond ik voor het laatst op de turnmat. We hoorden dat er iemand van een ander land in het ziekenhuis was opgenomen. Tevens kregen we berichten dat het coronavirus in Nederland een steeds serieuzer iets werd. Uiteindelijk hebben we toen heel snel besloten om terug te gaan. We waren bang dat wanneer deze persoon positief getest zou worden het hotel wellicht op slot zou gaan. Dat leek ons in Azerbeidzjan niet echt prettig. Achteraf werd deze persoon negatief getest. Ik stond niet in de finale dus heb uiteindelijk maar een wedstrijddag gemist. Epke (Zonderland) is gebleven omdat hij een finaleplek had, maar die wedstrijd ging uiteindelijk niet door. Vrijdags kwam ik best wel moe thuis na een nacht niet te hebben geslapen en twee vluchten verder. Ik besloot om zaterdag niet te gaan trainen. Ik dacht ik kan beter maandag uitgerust weer starten. En toen kregen we zondag het bericht dat ons programma stop werd gezet.

Wat ga je missen de komende drie weken?
Ik mis nu sowieso heel veel trainingen en ik mis het turnen echt enorm. Het was mijn hele dagbesteding. Mijn dagelijkse routine is weg en dat is best even wennen. Het EK waar ik me nog kan kwalificeren voor de Olympische Spelen is uitgesteld evenals het NK eind mei in Ahoy. Nu dus even afwachten hoe dit gaat verlopen ook als de spelen verplaatst worden (ten tijde van dit interview was dit besluit nog niet genomen).

Hoe kom je je dagen door nu je niet kan trainen?
Ik ben een beetje aan het sporten, met name krachttrainen en buiten rennen. Ik wilde al een tijdje iets met YouTube doen, maar door tijdgebrek heb ik dit nooit gedaan. Mijn zus en ik koken heel vaak samen. Zij geeft normaal turnles en is nu dus ook vrij. Dus nu dachten we; waarom gaan we niet iets doen met koken? En dit zijn we dus ook letterlijk gewoon gaan doen. Zonder professionele camera en heel veel voorbereidingen hebben we iets in elkaar geflanst. Het doel is dat mensen zien dat gerechten die moeilijk lijken eigenlijk eenvoudig zijn om te maken. En we willen mensen ook een beetje humor meegeven. Bewust is er geen bepaald thema aan gehangen zoals gezonde gerechten, want dan bereik je vaak maar een bepaalde doelgroep. Dus voor wie het leuk vindt om Casimir en Annabelle te volgen; kokkerellen met Casi en Belle

De tips van Casimir:
Ik speel zo nu en dan Fortnite en probeer echt zoveel mogelijk binnen te blijven. Vandaag ga ik mijn huis opruimen, dit was echt even nodig. Verder genoeg te bedenken van spelletjes doen tot puzzels maken.

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.