HomeNieuwsMaira Medema, 15-jarig judotalent

Maira Medema, 15-jarig judotalent

Vandaag Maira Medema 15-jarig judotalent en lid van CTS GROUP Young Talents

Je bent vandaag jarig, gefeliciteerd! Wat doe je vandaag?

Nou ik ben nu huiswerk aan het maken. Straks ga ik nog krachttraining doen. We gaan nog wel even taart halen, maar had mijn verjaardag gelukkig al eerder gevierd samen met mijn vader. En omdat we niet uit eten kunnen gaan we straks Mac Donalds halen.

Je mag helaas niet meer trainen, wanneer was je laatste trainingsdag?

Ik was vorige week ziek, dus mijn laatste training was twee weken geleden op een dinsdag bij Judo Yushi. Afgelopen vrijdag zou de training doorgaan en moesten onze eigen handdoek en handschoenen meenemen. Maar ‘s avonds kregen we een bericht van de trainer dat de trainingen niet meer door zouden gaan tot 31 maart. Maar nu is dit uitgesteld tot 6 april.

Hoe kom je je dagen door nu de school dicht is en je niet kan trainen?

Wij hebben veel huiswerk gekregen van school. Via de mail of app kunnen we vragen stellen aan onze docenten. Van mijn trainer heb ik een schema gekregen om fit te blijven. Dit bestaat uit krachtoefeningen die gericht zijn op uithoudingsvermogen, lekker veel herhalingen. Dit kan ik allemaal thuis doen, het is met zo mijn mogelijk equipement. Ook loop ik een paar keer per week 4 kilometer hard in het park. Met de familie zijn we spelletjes aan het doen, we hebben al twee dagen 30 seconds gedaan. Mijn kamer is eindelijk ook eens opgeruimd, is ook wel nodig want ik moet een goede werkplek hebben. En ik kijk elke dag het nieuws als ik opsta, kom ik anders niet echt aan toe.

Wat ga je missen komende drie weken?

Met school zou ik naar Londen gaan en vanuit het RTC (Regionaal Trainings Centrum) hadden we een toernooi in Duitsland. Maar deze is afgelast. Ons wedstrijdseizoen is bijna afgelopen, dit start pas weer ergens in augustus. In de tussentijd trainen we waar kan gewoon door.

De Tips van Maira:

Ik ga nu allemaal dingen uitproberen die ik nog niet zo goed kan, zoals hooghouden, shuffelen, etc.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.