HomeSportersVoorzieningenOpticien Kriek optiek

Opticien Kriek optiek

Topsport Haarlemmermeer heeft een samenwerking afgesloten met Kriek Optiek uit Nieuw Vennep. Oogonderzoek De ene oogmeting is de ander niet. Ons bedrijf is gebouwd op tevredenheid van onze klanten. Hierdoor hebben wij steeds onze techniek verbeterd en zo een protocol ontwikkeld waarbij altijd het maximaal gewenste resultaat behaald wordt. Autorefractor Veel oogmetingen beginnen met de autorefractor. De naam zegt het al: AUTO = automatisch, REFRACTOR = meter. Dit apparaat meet uw ogen zonder met u te communiceren. Best nutteloos om een goede bril mee te maken aangezien de gemeten sterkte slechts grofweg in de buurt van de benodigde sterkte zit. Toch is het soms handig hiermee te starten als we blanco moeten beginnen. Laat nooit een bril maken enkel op de waarde van de autorefractor! Alles meten = echt weten: de oogmeting gaat zo

Nadat we eventueel de waardes van de autorefractor
hebben, begint het belangrijkste onderdeel van de meting:
De anamnese.

Hierbij willen wij weten wie u bent, uw medische geschiedenis, wat u doet en waarom u bij ons bent gekomen. Het wordt vaak door opticiens overgeslagen, maar is cruciaal voor ons doel: u blij maken. Het kan namelijk zo zijn dat u voor een bepaalde bril binnenkomt, maar dat wij u iets anders adviseren. Uiteindelijk beslist u uiteraard altijd zelf. Zoals bij elke zichzelf respecterende opticien beginnen we eerst het rechteroog te meten en vervolgens het linkeroog. Hierbij meten we zowel de sferische sterkte als de cilinder en checken die met de rood/groen test. Bij sommige opticiens stopt het hier, wij gaan echter nog verder.

Nu volgt het belangrijkste gedeelte om de ogen lekker samen te laten kijken: wij controleren of de apart gemeten sterktes samen ook comfortabel kijken. Aangezien dit cruciaal is om snel aan glazen te wennen, testen wij dit uitgebreid. Daarnaast controleren wij of de ogen samenwerken, of u in staat bent om diepte te zien en testen we de oogspieren op flexibiliteit.

FD meting

Mocht blijken dat de ogen niet lekker samenwerken dan maken we samen een tweede afspraak. Bij deze tweede afspraak zorgen wij ervoor dat de ogen door middel van prisma’s, gemeten met de MKH methode, weer samen gaan werken. Dit doen wij uiterst secuur: zijn er geen klachten, dan passen wij geen prisma’s toe. Zijn die er wel, dan nemen wij die samen door en besluiten wij samen of wij de gemeten prisma’s gaan toepassen.

De pasbril

Wanneer wij de gemeten sterkte bepaald hebben, zetten wij die voor u in een pasbril zodat u in de winkel kunt ervaren hoe de nieuwe sterkte kijkt.

Oogdruk

Natuurlijk meten wij ook even de oogdruk. Dat hoort erbij. Wel doen wij dit liever na de oogmeting omdat het belastend is voor het oog én het de traanfilm beïnvloedt.

Precisie is alles

Na het bovengenoemde onderzoek eindigen we met de montuur aanpassing. Naast een goede oogmeting is het namelijk cruciaal dat wij de centrering van de glazen zo optimaal mogelijk verzorgen. Nadat u een montuur heeft uitgezocht maken wij één of twee foto’s van u met uw nieuwe bril op met het VisuReal systeem. Dit maakt het geheel van metingen compleet en zorgt ervoor dat u maximaal comfortabel met uw nieuwe bril kijkt.

Wilt u meer weten of uw ogen laten meten neem dan contact op met Topsport Haarlemmermeer

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.