Workshop mentale weerbaarheid

Topsport Talentschool Haarlemmermeer Lyceum

Nieuwe Molenaarslaan 20, , Hoofddorp, Nederland

Topsport Talentschool Haarlemmermeer Lyceum

Nieuwe Molenaarslaan 20
Hoofddorp
Nederland

Op woensdag 6 oktober is er voor sporttalenten en hun ouders een workshop op de Topsport Talentschool. Deze workshop staat in het teken van de mentale weerbaarheid van sporttalenten. De afgelopen zomer zagen en hoorden we dat veel topsporters tijdens hun carrière last hebben van mentale problematiek. Topsport Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat talenten zich op alle vlakken ontwikkelen. Naast de technische en tactische skills die ze veel aangeboden krijgen is het ook het stukje mentaal een essentieel punt om jezelf uiteindelijk te ontwikkelen als topsporter. Voor ouders is het belangrijk te weten welke ondersteuning zij kunnen bieden op dit gebied en welke signalen belangrijk zijn om actie te ondernemen.

Workshop sporttalenten
Voor de sporttalenten is Jan Sleijfer sportpsycholoog van NLSportpsycholoog aanwezig. Jan: “Hey mindboxer, tijd om je batterijen weer op te laden! Neem je telefoon mee, want we gaan praktisch aan de slag. Je ontvangt een gratis inlogcode voor de app van NLsportpsycholoog, waarmee je optimaal leert presteren.”

 

Workshop ouders
Voor de ouders is Agnita Bok aanwezig van Be-Oké: “Topsport is niet alleen voor het talent maar ook voor ouders een grote inspanning. Het carrière pad van een toptalent in de sport of de uitvoerende kunst is er een van hard werken, spanning, hoogte- én dieptepunten. En dat geldt niet alleen voor het kind zelf, ook van de ouders en de omgeving wordt een hoop gevraagd. Vaak draait het leven grotendeels rond de ontwikkeling van het kind. De trainingsuren, het halen en brengen naar lessen of trainingen en wedstrijden is al een behoorlijke aanslag op de agenda. Daarbij vragen ook andere zaken als werk, eventuele andere gezinsleden, school en sociale activiteiten aandacht. Een ware acrobaten act met de welbekende vele bordjes die in de lucht gehouden moeten worden. Hoe ga je als ouder om hiermee om? Hoe houd je (emotionele) balans voor jezelf, je relatie en je kind(eren)? In deze interactieve workshop zullen deze en meer van jullie vragen aan bod komen.

Woensdag 6 oktober van 19.00 uur – 20.30 uur
Topsport Talentschool: Nieuwe Molenaarslaan 20, Hoofddorp

Workshop mentale weerbaarheid

Sporttalent of ouder