Workshop talentontwikkeling voor trainers en coaches

Topsport Haarlemmermeer

Burgemeester Pabstlaan 10E1, 2131XE , Hoofddorp, Nederland

Topsport Haarlemmermeer

Burgemeester Pabstlaan 10E1
2131XE Hoofddorp
Nederland

Op maandagavond 21 maart 2022 organiseert Topsport Haarlemmermeer een workshop talentontwikkeling van Tim Koning voor coaches en trainers die werken met topsporters en talenten.

Intro Filmpje

Tim Koning: “Wat is talent? Wat roept talent bij mij op? Wat wil en kan ik? En wat maakt dat ik de dingen die ik leuk vind blijf doen? In mijn eigen zoektocht kwam ik via de Vrije School, de Johan Cruyff University en de Universiteit van Amsterdam uit bij mijn passies: de ontwikkeling van mensen en sport. Ik geloof heilig dat we meer ruimte mogen maken voor de ontwikkeling van het kind en dat we kinderen (te) vaak onderschatten.
Plezier is de brandstof voor continuerende prestaties, wanneer jij weet uit welke bronnen je plezier haalt dan weet je ook wanneer je op de ‘juiste’ plek zit en dat gaat vaak op gevoel. Plezier zonder uitdaging is frivoliteit, uitdaging zonder plezier is een sleur. Wanneer wij de controle durven loslaten, komt er ruimte voor groei.”

Tim is auteur van het boek “De Talentformule’, dat uitgegeven is in mei 2021. Daarin ligt een centrale rol voor plezier bij talentontwikkeling. In zijn werkzaamheden is hij op verschillende niveaus bezig, van het begeleiden van individuen, coaches en teams tot aan het schrijven en implementeren van beleid binnen verenigingen en/of bonden, binnen het thema talentontwikkeling.

In De Talentformule maken Koning en Van Schagen, aan de hand van gesprekken met topsporters en de laatste inzichten uit de wetenschap, duidelijk dat talent veel meer is dan alleen aanleg. Verborgen in De Talentformule ligt de combo-bonus van talentontwikkeling: een gouden lemniscaat van leervermogen en plezier, de belangrijkste voorwaarde voor topprestaties.

De Talentformule laat je nadenken over je begrip van talent en je eigen handelen in het ontwikkelen ervan. Het boek biedt talenten, ouders, trainers, coaches, docenten, beleidsmakers en iedereen die zich met talentontwikkeling bezighoudt een ‘bril’. Wanneer je deze opzet, zie je overal mogelijkheden voor groei en plezier, zo beloven de auteurs.

Workshop talentontwikkeling

Talentontwikkeling door Tim Koning
Trainer of coach
Ik wil graag het boek van Tim Koning ontvangen