Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » SportToppers 2012 zijn bekend!

SportToppers 2012 zijn bekend!

geplaatst op 26 februari 2013

Gisteravond werden in een volgepakte zaal van de Meerse in Hoofddorp, de SportToppers van 2012 bekend gemaakt. NOS-verslaggever Andy Houtkamp presenteerde de avond, jeugdcircus 'Acrobatico' zorgde voor het entertainment.

De prijzen werden uitgerijkt door prominenten, sponsoren en topsporters. Burgemeester Theo Wetering mocht als eerste het podium op om de SportVereniging van 2012 bekend te maken. Squashcentrum 'Meersquash is voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden in deze categorie.

De titel van SportTeam (breedtesport) ging naar de jongens B1 van volleybalvereniging VCH. Topscheidsrechter betaald voetbal Serdar Gözübüyük maakte het SportTopper Team bekend; de junioren/senioren ploeg synchroonzwemmen van ZPCH. De meeste meiden van het team zijn ondertussen gestopt, maar geven nu training bij de vereniging en stomen de volgende generatie klaar.

Zwemster Imani de Jong is de kersverse SportTopper in de categorie tot 13 jaar. Ze droomt ervan om later, net als Naomi Kromowidjojo, Olympische medailels te winnen. Alpineskister Livvy van Saase was heel erg blij met haar titel SportTopper 13 tot 18 jaar, maar haar opa Geert was misschien nog wel blijer. Hij is heel erg trots op zijn kleindochter en was op z'n zachtst gezegd teleurgesteld dat ze de titel eerdere jaren niet won. Livvy kreeg haar prijs van Olympisch kampioene roeien Kirsten van der Kolk. SportTopper 18+ werd, niet geheel onverwacht, zwemster Lisa den Braber. Ze won een prachtige Paralympische medaille in Londen en is nu alweer bezig met haar voorbereidingen richting de Spelen van Rio. Haar trainingsprogrmma is momenteel zo zwaar dat ze haar studie heeft moeten staken omdat het niet meer te combineren was. Wethouder Sport Michel Bezuijen overhandigde Lisa het prachtige beeldje én een cheque ter waarde van €500,-.

Het was alweer het 8e jaar dat de gemeente de verkiezing, in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer en Topsport Haarlemmermeer heeft georganiseerd.